maanantai 24. toukokuuta 2021

Minilomalla Savonlinnassa

Kävi hyvä tuuri ja voitin meille yöpymisen Savonlinnassa Hotelli Saimassa. Eipä ole lapsen syntymän jälkeen tullut oltua yötä poissa kotoa. Häämatkakin jäi tekemättä, vaikka silloin ei ollut vielä koronasta tietoakaan. Reissun puitteet oli kyllä nyt niin upeat, että tämä meni kyllä ihan häämatkasta, vaikka lapsikin oli mukana. Teki kyllä hyvää poistua kotinurkista! Vaikka ensin kyllä vähän jännitti, kun ollaan koronan suhteen oltu niin tunnollisia, että kannattaako reissuun edes lähteä. Kannatti! Oikein turvallinen reissu oli.

Matkamme starttasi kotoa lounaan jälkeen. Lapsi ilmeisesti vaistosi, että jotain jännää ja erillaista on luvassa, kun malttoi nukkua vain puolen tunnin päikkärit. Juvan ABC asemalla pysähdyttiin syömään eväitämme, huoltoaseman leikkipuistossa. Olipa muuten kiva leikkipuisto! Lahdesta Savonlinnaan ajaa kolmessa tunnissa.

Heti hotelliin sisään astuessa saimme lämpöisen vastaanoton ja tuli tervetullut tunne. Vitsit, miten viihtyisä ja ihana hotelli! Me pääsimme yöpymään The castle view huoneessa.

Ilta meni vanhassa kaupungissa kävellessä ja huissin kivassa Pikku kakkosen leikkipuistossa leikkien.
Aamu starttasi huoneeseen tarjotulla maittavalla ja runsaalla aamupalalla. 
Ennen kotimatkaa oli ihan pakko hotellin kahvilasta ostaa kakkupalat mukaan. Valinnan vaikeus iski, kun olisin halunnut maistaa kaikkea. Kahvilan tarjottavat tulevat hotellin omistajan veljen HerkkuPekka leipomosta.  

Kotiin palattiinkin Punkaharjun ja Lappeenrannan kautta. Häissä kyllä polkaisimme kakkua leikatessa, mutta yhteinen kahvittelu jäi välistä, koska hyödynsin vapaan wc:n ja kävin imettämässä vauvan. Punkaharjun kohdalla lapsi nukkui, joten nautimme nyt sitten keskenämme kakkupalamme oikein kaunista järvimaisemaa ihastellen. 

Poikkesimme vielä Lappeenrannan torilla leikkimässä ja syömässä vety lihikset.Oli kyllä erityisen mieleinen reissu. Hotellille ja sen kahvila ravintolalle annan täydet viisi tähteä!
Voisin haluta mennä toistekkin, joten suosittelen lämmöllä Saimassa vierailua!

Kiitos Hotelli Saiman väelle onnistuneesta minilomasta!

Ps. Meidän reissun aikana Saimassa kuvattiin Sami Kurosen uutta ohjelmaa. 
7.7 klo. 21.00 Saima jakso esitetään Livillä.

8 kommenttia:

 1. Ei vitsit, onpa teillä ollut kiva miniloma! Itsekin haluaisin lähteä kiertämään joskus itäistä Suomea, juurikin Imatra, Lappeenranta, Savonlinna....
  Tosi ihana hotellihuone ja vitsit mikä leivonnaistarjonta! <3 Ihan jo tuon puolesta kelpaisi liikkeelle lähteä! ;)
  Mekään ei syöty häissä kakkua. Ei haluttu mitään hääperinteitä, ei edes tuota polkaisu juttua, niin päätettiin jo ennen häitä että kumpikaan ei koske hääkakkuun. Mutta sen jälkeen olla kyllä monetkin kakut yhdessä syöty! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihin kohteisiin voisin kyllä reissata tutustumaan tarkemminkin. ❤️ Ja todellakin ihan vain leivostenkin takia kannatta Saimaassa pyörähtää. ❤️
   Meidänkään ei pitänyt kakkua leikatessa polkasta, mutta koska jouduin kahvittelusta poistumaan niin polkaistiin siinä ohi mennen. 😂 Hääperinteet ei ollut kans meidän juttu. 🙈

   Poista
 2. Ihana minilomanen :)
  Vanhojen rakennusten fanina ihastuin heti kuvan perusteella tuohon vanhaan puutaloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin todella suositella Saimaa. Niin kauniisti vanhaa kunnioittaen remontoitu sekä kahvila, että hotelli. 🥰

   Poista
 3. Upea linna. Hienoa että pääsitte lomalle. Matkat ovat melkeinpä harvinaisia nykyään.
  Hauska että pikkuheppukin tykkäsi. 🍎
  Oi tuota kakkuvitriiniä! 🍰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miniloma pois kotinurkista teki hyvää ja saada edes vähän vaihtelua arkeen. 🥰

   Poista
 4. Kyllä. 🥰 Minilomat todellakin piristävät, eikä suuremmin aiheuta reissuväsymystä. 😁

  VastaaPoista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...