tiistai 5. kesäkuuta 2018

Kahvilla Urajärven kartanolla

Sunnuntaina oli upea keli. Päätettiin lähteä päiväkahville Urajärven kartanolle, jossa ei olekkaan tullut aikaisemmin käytyä. Kartanon kahvila Hugo&Lilly puitteet on viihtyisät ja kauniit, mutta valikoima tuotti pienoisen pettymyksen. Saavuimme kahvilaan puoli tuntia ennen sulkemista joka toivottavasti oli syynä kahvilan suppeaan valikoimaan ja kylmään kahviin. Omaan mieltymykseeni tarjolla olevat raparperipiirakan palaset ja kanelipullat olivat kovin pienoisia, joten tyydyimme jäätelöihin. Tuolla kokemuksella en varta vasten aio enää vain kahvittelemaan tuonne lähteä; opastetulle kartanokierrokselle olisi kyllä kiva osallistua. Kartanot ja niiden puistot kiinnostavat. Mies, kun itsekkin työkseen kartanon puutarhaa puutarhurina hoitelee ja onhan meidän tarinammekin alkanut kartanon puitteista (2004). 

Nälkä kurni vatsassa, joten suuntasimmekin vielä Asikkalaan. Pulkkilanharjulla meinattiin käydä syömässä, mutta harmillisesti ravintola Reimari onkin näköjään kokonaan suljettu. Ruokapaikaksi valikoituikin sitten Vääksyn Majakkapaviljonki. Oli oikein hyvän makuiset annokset (paholaisen kanatasku ja majankan pizza), joten ehdottomasti voisin mennä toistekkin syömään! 

Ihan, kuin keskeneräisiä hommia ei vielä näillä nurkilla olisi tarpeeksi. Latoomme on nousemassa huussi. Huh, se on onneksi isäni projekti! 😅 Ihanaa; minulle sisustettavaa luvassa!!!


6 kommenttia:

 1. Urajärven kartano onkin vielä käymättä. Hiljallee alkaa lähialue tulla tutuksi, tänään kävin pirunpesällä foto-klubin kanssa.
  Nam, pizzaa...nyt tuli nälkä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei tartte lähteä merta edemmäs kalaa, kun läheltäkin löytyy nähtävää. :D Kouvolan aluetta ajattelin tänä kesänä myös vähän tutkailla. :P
   Pirunpesälle olen tehnyt rippukoulun kanssa harjoitusvaelluksen ennen oikeaa Lapin vaellusta, mutta en muista siitä paikasta mitään. Siel voisikin kans käydä. :D

   Poista
 2. Joku muukin sanoi tuosta kahvilasta jotain tuon suuntaista... Aika harmillista, koska miljöö olisi ihana ja kävijöitä varmaan olisi. Mutta juu pitsa ja kanatasku kyllä näyttivät hyviltä:) Oon syönyt myös paviljongin pitsaa ja ihan sieltä lounasbuffastakin ja hyvää on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävijöitä kyllä nuin viime tippaanki oli ihan mukavasti, niin harmi, että valikoima oli niin suppea. :-/ Aa, että tuollaisessa paikassa olisi ihana pitää kahviota!

   Poista
 3. Tulikohan sitä nyt viime kesänä käytyä opastetulla kierroksella Urajärven kartanossa. Se käsittää lähinnä vaan tuon kartanon alakerran ja sivurakennuksen, mikä on sinänsä harmi, koska yläkerta kartanosta olis ollut myös mukava nähdä. En tosin tiedä, missä kunnossa se on. Pihalla harhailtiin ilman opastusta eikä kahvilassa käyty. Se ei tainnut olla auki sillä hetkellä? Ihan mukava lähiretki se oli, mutta on kyllä kieltämättä tullut vierailtua upeammissakin puitteissa. Kartanoksihan tuo on melko pienikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu yläkerta kiehtoisi kans. :-/
   Tätä lähiseutumatkailua pitäisi kyllä enemmän harrastaa! :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...