perjantai 26. elokuuta 2016

Hyötypuutarhan satoa

Sain viime syksynä syntymäpäivälahjaksi toisen kasvihuoneen. Kasvihuone nuosi keväällä pystyyn lavakasvimaani viereen. Ympäristö jäi vielä viimeistelemättä murtuneen sääreni vuoksi, mutta sen kerkiää tehdä ensi kesänäkin. Kasvatuspuuhia sääri ei ole sentään estänyt, joten kasvihuone on tuottanut rutkasti kurkkua! Myös paprikan ja chilin raakileita on paljon, mutta ne kaipaisivat vielä lämpimiä kelejä kypsyäkseen. Saapi nähdä kerkiääkö kypsymään; toivottavasti kerkiää. 

Kasvihuonekurkku lajikkeissa suosin minilajikkeita. Meidän mielestä paras kasvihuonekurkku lajike on paska f1. Ei kannata antaa nimen hämätä. ;) Ensimmäistä kertaa kokeilin sitruunakurkkua, mutta se ei oikein säväyttänyt. Se on tuottanut ihan valtavasti satoa. Kurkut muistuttaa ennemminkin koristekurpitsoja. Maultaan kyllä kurkun makuinen, mutta kuori on aika paksu, joten se on kuorittava. 

Viime vuonna osa heinäsadosta pilaantui, joten kokeilimme istuttaa neljään isoon verkkopyöröpaaliin avomaankurkun ja kesäkurpitsan taimia. Paalit olivat talven ulkona, joten niiden päällä kävelemällä, painui niihin kuopat, johon sai laitettua hepankakkaa. Ostin niihin Harjulan tilan taimet, joita voin todella suositella! Korkealla paaleissa taimet eivät ole olleet kylmyydelle niin arkoja, joten ne lähti räjähtämällä kasvuun. Kurpitsaa ollaan syöty jo lähes kyllästymiseen saakka, kaikenlaisessa muodossa. Avomaankurkkuakin on tullut ihan jaettavaksi asti. 

Harjulan tilan taimina meillä on myös ostettuna hopeaputousta, enkelipelargonioita, purjoa ja erittäin hyvää maissia! Taimet oli todella hyvälaatuisia ja eloisia! Taimimyyntiä on mm. keväisin ja kesäisin Mäntsälässä Kotipiirillä. Vink vink Kotipiirin wintillä toimii myöskin kahvila, jossa on tarjolla ihan mielettömän hyviä herkkuja!

Uusi kasvihuoneemme

Siemenet ostettu Ikeasta. Kuvittelin suippopaprikoiksi...

Jonkin sortin suippoparpikoita.

Chilejä kylvetty Ikeasta ostetuista siemenistä.

Avomaankurkut pyöröpaalissa

Kesäkurpitsat pyöröpaaleissa.

Hyvä ja makea maissilajike on parhainta herkutella suoraan tähkästä kuorittuna, ilman mitään keittämisiä. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...