lauantai 13. toukokuuta 2017

Kukkapenkki kevytsoraharkoista

Purppurailta perennapenkilleni alkaa olla kukkapenkki valmis. Selailin jälleen nettiä ja tein hintavertailuja kuinka saisin edullisen, mutta mieleisen penkin valmistettua. Päädyimme kokeilemaan tehdä penkki kevytsoraharkoista ja tasoittaa pinta sementtilaastilla. Harkkojen liimaukseen käytettiin saumavaahtoa. Täytyy kyllä sanoa, että lopputulokseen olen enemmän, kuin tyytyväinen. Käsiteltäessä kevytsoraharkot ovat melko hauraita, mutta laastin levityksen jälkeen muurista tuli vahva ja tukeva. 

Onneksi tallin takaa lantalasta löytyy tilan omaa tuotosta eli pollen parasta. Laatikko veti miltei traktorin kauhallisen palanutta turvelantaa. Turvelannan päälle ripoteltiin kalkkia ja vielä kaksitoista säkkiä ostomultaa. Ostomultaa voisi kyllä vieläkin lisätä muutaman säkillisen. Säätiedotus alkaa vihdoin näyttää peukkua ylöspäin ja kelit lämpenemään,  jos vaikka huomenna uskaltaisi jo istuttaa taimetkin paikoilleen. Kukkapenkin ympäristö kaipaa vielä uudistusta ja suunnitteilla olisi tehdä siihen havuistutuksia. 17 kommenttia:

 1. No on kyllä hieno! Ja varaa varmasti mukavasti lämpöä! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakkapatja pohjalla suorastaan höyrysi, kun tamppasin sitä penkin pohjalle ja reunat todellakin varmaan varaavat lämpöä lisää. :)

   Poista
 2. Tosi hyvä kukkapenkki siitä tuli. Varmasti kukat viihtyvät ja kukoistavat siinä. Toivotaan kauniita istutussäitä. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan saa myös toivoa, että rappaus kestää kelien vaihdoksia. Tukevalta kyllä tuntuu.. :) Hyvää viikonloppua! <3

   Poista
 3. Hieno kukkapenkki! Näkyykö tuolla ensimmäisten kuvien taustalla kaivonrenkaita? Mitä sulla on niissä? Meillä on pihassa kolme isoa kaivonrengasta, mutta niihin on ollut vähän vaikea valita kasveja, jotka kestäisivät talven yli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat betonisia rumpuputkia ja niissä on kuukausimansikoita. Hyvin ovat talvet kestäneet. Lavakasvimaan vieressä on kaivonrengas upotettu osittain maahan ja siinä kasvaa hyvin raparperi. :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Itsekkin olen kyllä tuohon hurjan tyytyväinen, kun ei tuo tullut paljoa edes maksamaan. :D

   Poista
 5. Siis wau! Tämä täytyy näyttää miehelle! Meillä on terassin vierus odottamassa lottovoittoa tai jotain...;)
  Jos ennätät, niin linkitäpä tämä Kukkailotteluun! Löytäisi useampi tän loistoidean!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh, en kerinnyt linkittämään. :P
   Aika hintavia on tosiaan muurikivet! Byggmaxista ostettuna nuo harkot ja sementti ei paljoa maksaneet. :D Nuo on ladottu tiililadontana, jotta saumakohdat olisivat mahdollisimman kaukana toisistaan. Ihan olen reunalla istuskellutkin ja hyvin tukevalta tuntuu. :D

   Poista
  2. Niin ja jos teillä on tuollaiselle turvehepanlannalle käyttöä niin saapi tulla hakemaan. :)

   Poista
 6. Kyllä olette ahkeria ja viitseliäitä ! Meidänkin kukkapenkit kaipaavat jotain tukea ja selkeytystä, mutta saa nähdä mitä saadaan aikaan, vai ei mitään 😀Upeata että teillä on hevosvoimaa ("pollen parasta" 🙂) omasta takaa pistää kukkapenkkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko hintavaa meinaa olla paikkojen ehostaminen, vaikka kuinka yrittää tinkiä. Onneksi tosiaan tuota hepankakkaa on ja paljon. :,D Huih, jos tuon olisi joutunut ostomullalla täyttämään. :)

   Poista
 7. Hei,
  hieno on! Kiinnostaisi tietää, onko routa aiheuttanut mitään vahinkoja tuohon lecaharkkopenkkiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Milla!
   Todella hyvin on pysynyt kuosissaan. Ei siis ole routa aiheuttanut mitään vahinkoja. Ja ihan yhä pystyy tuossa harkkojen päällä reunoilla kävelemäänkin, et vankkaa tekoa on. :D Täytyykin yrittää tehdä kukkapenkin kuulumisesta postaus. :D

   Poista
 8. Oliko harkon yläreunan kulmien slammaus vaikeaa, onko siihen jotakin apuvälinettä että tulee terävän kulmat?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...