keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Edullinen murskaava oksasilppuri

Vihdoin pääsin hieman testaamaan K-raudasta ostamaani edullista GOODIY LSG 2504-2 2500W 40MM murskaavaa oksasilppuria. Ennen ostopäätöstä luin muiden mielipiteitä edullisista silppureista ja kovasti tuntuivat jakavan mielipiteitä. Markkinoilla on myynnissä sekä leikkaavia, että murskaavia koneita. Murskaavista ihmiset ovat tuntuneet pitävän enemmän. Käsittääkseni silppuava vain katkoo pätkiksi, kun taas murskaava katkoo pätkiksi, mutta myös rusentaa "pätkien rakenteen rikki".

Testasin silppuria sekä kuiviin, että tuoreisiin risuihin. Parhaimpaa ja siisteintä jälkeä tuli kuivuneista risuista, mutta paloitteli myös tuoreet risut. Silppujälki ei ole ehkä ihan kaikista kauneinta kukkapenkin haketta, mutta menettelee esim. marjapensaiden alla. Laite on miellyttävän hiljainen (videolla kuulostaa äänekkäämmältä) ja imaisee yllättävän paksutkin puut (videolla murskaa hevosten kaluaman puun). Jos laitetta haluaa käyttää koristehake käytössä, niin suosittelen risujen kuivattamista, mutta muuten ihan kelpo vekotin hintalaatusuhteeltaan tuoreittenkin risujen hävittämiseen. 

Jatkan laitteen testailua tämän viikon aikana ja yritän saada ruusupensaittemme aluset haketettua. 😊


12 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä laitteelta :) Meijän pitäis kans ostaa tollanen, kun 12 omenapuusta +muutamasta vaahterasta aina lentää jotain oksia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tuoreita pieniä oksia tuo ei meinaa silputa, mutta jos niiden antaisi vähän kuivahtaa niin sitten varmaan silppuaisi. Muuten kyllä ihan näpsä vekotin. :D

   Poista
 2. Silppuri on ihan ehdoton kapistus! Itse silppua syksyisin myös 'puuvartisten' kukkien varret, maatuvat nopeammin kompostissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vekotin ei taida kukkien varsiin purra, kun ei oikein silppua ihan tuoreita pieniä oksiakaan. Täytyy kyllä kokeilla. :D

   Poista
 3. Silppuri on varmasti tarpeellinen laite. Meillä ei sellaista ole, mutta monesti olisin sitä kyllä kaivannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuolla tuntuu hyvin pääsevän risuista eroon. Vielä pitää vähän testailla mihin kaikkeen tuo kykenee. Ainakaan ihan ohuita tuoreita risuja tuo ei oikein meinaa murskata. :)

   Poista
 4. Meilläkin on jonkunlainen oksasilppuri, mutta vielä laatikossaan. Taidettiin ostaa toissa syksynä =).

  VastaaPoista
 5. Yllättävän nopeasti se jyrsi paksunkin oksan. Kätevä laite ja olisi meilläkin tullut tarpeeseen jo monena vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin, että jaksaa nuinkin paksuja puita hakettaa. Hyvin tuolla tuntuu pääsevän risuista eroon. :D

   Poista
 6. Silppuri on näppärä laite. Ihan ehdoton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä olisi tarkoitus ostaa traktorin perään hieman isompi silppuri, mutta sen hankinta saa odottaa vielä jokusen vuoden. :D Näppärä vekotin!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...