tiistai 24. heinäkuuta 2018

Lomakuulumisia kotinurkista ja Tallinnan reissulta

Ihan hirveästi ei muka kuvia ole tullut räpsittyä, kun en mukamas ole tehnyt mitään ihmeellistä, mutta kyllähän näitä kuvia olikin kertynyt. Onhan sitä sittenkin tullut tehtyä lomalla vaikka mitä! Oikein ihana loma ollut tähän asti ja onneksi viikko vielä jäljellä ja VAU mitkä kelit on ollut! Mittari on näyttänyt +30 astetta joka päivä!


Marjasato on ollut erityisen hyvä, joten on tullut leivottua kaikenlaista. Leivokset on vain hävinnyt parempiin suihin ennen kuin olen niistä kuvia kerinnyt nappaaman. Olen kovasti ihastunut itse tekemääni vaniljakreemiin. Marjapiirakoita ja viinereitä on etenkin tullut tehtyä. Tein myös gluteenittoman mustikkapiirakan tällä ohjeella vaihtamalla kananmunan kahteen keltuaiseen ja lisäsin täytteeksi edellisten ohjeiden vaniljakreemin. Nam! 



Kartanoissa, kun on nyt tullut kierreltyä niin tuli sitä käytyä vanhalla työpaikallani Erstan kartanollakin. On tuo kaunis kartano! Meidän talon tontti on aikoinaan lohkaistu tämän kartanon karjalaitumelta. Puusto on niin kovasti kasvanut, ettei kartano enää näy keittiön ikkunasta.




Hepat. <3 Etenkin Tippaseni on ollut aivan ihqu. Kummipoikanikin kapusi sen selkään; siinäpä olisi kyllä ihastuttava pari. <3 


Hevostelua tuli harrastettua yhden viikonlopun verran Ratsutalli Uusmattilassakin. Tosin tietokoneen takana kilpailutuloksia näpyttelin, joten ei sitä paljoa edes kerinnyt hevosia näkemään. 




Helteet on saanut hyttyset poistumaan mökiltä, joten mökilläkin on tullut käytyä ja talviturkki heitettyä. Pari kesää tässä olikin välissä ettei tullut uitua laisinkaan. 



Ystäviä on tullut tapailtua ja käytyä mm. Kahvila Karirannassa kakkupalalla; yksi suosikki kahviloistani.

Lahden vesiurut.


Aina maistuu Mehukatti, se on ihan Matti Mehukatti. Pääsin Hopottajana mukaan Mehukatti-kampanjaan. Saatiin kummipojan kanssa maistella uusia Luomu mehukattipillimehuja. Tykkäsimme molemmat kovasti! Hopottamisesta voit luke lisää täältä

Mehukatti Luomu -pillimehut ovat Mehukatti-tuoteperheen uusimmat tulokkaat ja ne ovat täynnä hyvää aitoa makua, ilman lisättyä sokeria. Mehukatti Luomu –pillimehut eivät sisällä lainkaan lisäaineita tai makeutusaineita ja ne ovat säilöntäaineettomia. Maku tulee aidoista hedelmistä ja marjoista, joten mehujen täysmehupitoisuus on jopa 80%.


Passini menee 26 päivä vanhaksi, joten piti ottaa siitä vielä ilo irti ja lähteä ex tempore päiväksi Tallinnaan siskon ja kummipojan kanssa.



Kävimme Burger & Ribi;ssä syömässä. Nuhruinen terassi ja lipevä tarjoilija, mutta burgerit olivat ihan hyvän makuiset.

Tuolla se on ihan perimmäisenä; ihastuttava pieni suklaakauppa! Melkein ohi kävelimme, kun oli niin huomaamaton, mutta onneksi ihan viime hetkellä kyltti paljasti liikkeen. Karu Talu Šokolaadista löytyi valikoima toinen toistaan ihastuttavan kuuloisia suklaapalasia. Ei todella uskoisi, mutta nämä suklaat ovat vegaaneja! Suurena maitosuklaan ystävänä sana vegaani vähän epäilytti maun puolesta, mutta maistamisen jälkeen en todella olisi vegaaniksi uskonut! Ihan mielettömän hyviä! 
Designmyymälä "Oma Asi d_sign store"



Uuteen Rotermann cityyn tykästyin kovasti! Tämä kortteli on aivan D-terminaalin tuntumassa.
Ihan kuuloisia ruokapaikkoja, vaatekauppoja, desing kauppoja...


Päälle 30v vanha jääkaappimme alkoi käydä vähän turhan kylmänä, joten päätimme eilen illalla sulattaa sen sillä tuloksin, että todettiin et ihme ettei se ole syttynyt palamaan!
Jääkaappi lähtee nyt kaatopaikalle ja me lähdemme tästä uuden väliaikaisen jääkaapin ostoon.

Osallistun näillä helteisillä kuvilla viikon Pienen Linnun Makrotex haasteesseen, 
jonka teemana on; lämmin. Käykääpä kurkkaamassa muidenkin lämmin-postauksia.

Pieni Lintu - MakroTex challenge

Helteistä tiistaita!


20 kommenttia:

  1. Kuulostaa just sellaselta kuin loman pitääkin kuulostaa! ♥
    Voi vitsit - Tallinna! Mäkään en ole piiiiitkään aikaan käynyt. Isäntä oli just Gannareiden keikalla. Ehkä munki pitäis joku reissu sinne järkätä. Mullakin menee passi vanhaks syksyllä, niin jos vaikka ennen sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kovasti tykästynyt Tallinnaan. Siel on nykään niin siistiä ja kaunista. Jos ei olis nuita hevosia niin ravaisin siellä varmaan useasti, koska matkat sinne on niin edullisia. :D

      Poista
  2. Nyt on kyllä kissan päivät - niin ihmisillä kuin kissoillakin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Ainut vaan, et meidän kissalle tuntuu jo olevan vähän liiankin helteinen keli. :,D

      Poista
  3. Lämpöiset ja ihanat lomatunnelmat!<3 Noita sun leipomuksia katsellessa vesi herahtaa kielelle.:) Kauniita lomapäiviä Jenspa!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vois täs viel jatkaa elokuunkin lomaillen. :,D Samoin sinulle; ihanaa loppulomaa! <3

      Poista
  4. Onpa upeat kuvat. Herkkuja täälläkin ihastelin, kun omat marjat on vielä metsässä. Pitäisi jo aktivoitua jos meinaa herkutella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitäisi vielä käydä vähän vattuja keräämässä; ne on nyt ihan täydellisen näköisiä ja makuisia. <3 :D

      Poista
  5. Kauniita kesän kuvia.
    Nams, herkkuja olet leiponut.

    Tallinnassa tykkään myös käydä.
    Hieman syksyä lähempänä kunhan ollaan, niin muutaman yön reissun teemme Tallinnaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä menee Tallinnassa niin ripeästi, että kyllä tosiaan ihana olisi sinne yöksikin jäädä. :)

      Poista
  6. Onpas teillä ollut paljon kaikkea kivaa loman aikana! Tallinna on yksi suosikkikaupungeistani - niin lähellä ja silti niin erilainen! Upea kartano myös teidän maillanne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parhammillaan meiltä on päässyt kotinurkilta 10€ Tallinnaan; sisältäen bussikuljetuksen satamaan, laivamatkan ja vielä paluukuljetuksenkin! Sinne on siis niin helppo lähteäkkin. <3

      Poista
  7. Voi miten mukavan oloinen ja monipuolinen loma, kuulostaa oikein ihanalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva loma kyllä ollut. Kaikkea ei ole tullut edes valokuvattua, joten vielä paljon muutakin on tullut puuhailtua. :P

      Poista
  8. Kivoja kertomuksia.
    Kiitos pullotarjouksesta, milloin voin hakea, sain ohjeet teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tässä kotosalla nytkin viikonloppuna ollaan, et voipi oikeastaan poiketa monelta vaan. :) Tervetuloa! <3

      Poista
  9. Voi mitä herkkuja ja mukavankuuloisia lomajuttuja :) Ihana "mehukatti" myös <3 Kisuja käy vähän sääliksi näillä keleillä... Minäkin heitin tänä kesänä talviturkin ekaa kertaa moneen vuoteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän Kisun yleensä löytää talon vieressä kasvavan marjakuusen juurelta; siellä tuntuu olevan sopiva lämpötila. Ihme kyllä helle ei tunnu heppoja pahtavan; tuolla ne ovat laiduntaneet ja vain harvakseen niitä on näkynyt katoksen varjossa huilimassa. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...