torstai 16. elokuuta 2018

Torstain torkut ja sokeritonta uuniomenapaistosta

Aikaiset aamuvuorot eivät oikein ole mun juttu. Kiva päästä ajoissa kotiin, mutta eipä sitä iloa kauaa kestä, kun kotiin päästyä iskee armoton väsymys ja on ihan pakko vähän oikaista jalkoja ja ummistaa silmiä. 

Päikkärit tuli otettua ja herättyä kuola-lätäköstä. Olo on jokseenkin pöllähtänyt. Ruoaksi tuli tehtyä oma kasvattamasta paprikasta broileri-paprikawokkia ja jälkkäriksi tein naapurin (Pappilan Elämää bloggaajan) tilan hunajasta uuniomenapaistosta. Hunaja sopi paistokseen todella kivasti!  

Hassu mutaatio paprika.


Sokeriton kaura-omenapaistos

4 - 6 omenaa
75 g voita sulatettuna
vajaa 1 dl juoksevaa hunajaa
3 dl kaurahiutaleita
kanelia ( ja kardemummaa)
loraus maitoa
(pähkinärouhetta)

Paloittele omenat voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle reilusti kanelia (ja kardemummaa). Sekoita paistoksen ainekset keskenään ja levitä seos omenoiden päälle. Paista 200 asteessa noin 20 min, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värityksen.


Tätä postausta rustaamalla sain vähän lisäaikaa laiskottelulle, mutta kyllä tästä penkistä olisi nyt ahteri nostettava ja painuttava ulkotöihin ja hevoset hoitamaan. Mukavaa loppuviikkoa!

Mitäs herkkuja teillä on omenoista tullut tehtyä? Joko syksyn merkkejä on teilläpäin havaittavissa?  Meidän hevoset on ainakin alkaneet jo kasvattamaan talvikarvaa!

11 kommenttia:

  1. Such a beautiful looking horse. Looks like you had a nice day for exploring. Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your day. Keep up the posts! Great photos!
    World of Animals

    VastaaPoista
  2. Hei, olen tehnyt uuniomenapaistosta joskus hyvin samanlaisella reseptillä, ihan hatusta vetäen vain, ja hyvin toimi. :D Syksy tulla hiipii. :)

    VastaaPoista
  3. Kiva, kun oli hyödyksi ja kiitos reseptistäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on nyt tullut hieman vähennettyä tuota sokerin mussuttamista, joten hunaja tuli sille juuri sopivasti korvaajaksi. En oikein ole osannut hunajaa käyttää, mutta nyt aion alkaa opettelemaan! :D

      Poista
  4. Mä meinasin tehdä kans omenakaurapaistosta kun omppuja ois....kunhan eka saadaan omenapiirakka syötyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meil on nyt tullut tehtyä miltein joka toinen päivä jotain omppujälkkäriä. :,D

      Poista
  5. Uuniomenapaistosta olen tehnyt, aikalailla samantyylinen ohje. Tosin hunaja oli tässä kiva lisä. Mä olen tänä vuonna vasta puristanut ompuista mehua, ei siis mitään kovin merkillistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikein hunajaa ole osannut käyttää, mutta kun lahjaksi tuon hunajan sain niin nyt pitää ruveta opettelemaan sen käyttöä. Paistokseen se sopi erityisen hyvin! :D Mehumaijalla tulee ihan mielettömän hyvää omppumehua. <3

      Poista
  6. Vaikuttaapa hyvältä ja kivan simppeliltä! :) Minunkin tulee useimmiten tehtyä omenasta kaikenlaisia paistoksia ja piirakoita. Itsetehty omenahillo olisi ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenahillo on ihan parasta hilloa! :P Onneksi omenasta saa tehtyä niin paljon kaikkea herkullista, koska muuten nuo puut saisivat kyytiä; sotkevat ja työllistävät ihan hirveästi. :,D Jatkuvasti saa olla pudonneita omenoita kärräämässä metsän eläimille. :P

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...