lauantai 17. marraskuuta 2018

Remppapäivitys 8 / keittiöremontti alkoi leivinuunin purkamisella

Alakerran remontti on käynnistynyt vauhdikkaasti. Keittiöstä on kaapit (tiskipöydän alakaapin runkoja lukuunottamatta) ja leivinuuni purettu. Vanha puuhella halutaan nuohoojamestarinkin kehumana säästää, mutta leivinuunia ei meillä tule käytettyä ja sen päälle tulee vaan kerättyä kaikenlaista roinaa. Leivinuunin tilalle teemme ruokakomeron.Sain miehen suostuteltua, että alkuperäinen paneelikatto (aaponpaneeli?) saa jäädä paikoilleen. Panelointi on hyvin tehty ja kaunis, mutta puun värisenä kovin tumma ja huonetta pimentävä, joten se saa ylleen valkoisen maalipeitteen.

Sain Kodin Terrasta hyvät ohjeet katon käsittelyyn. BioComb maalipesuainetta laimensin ohjeen mukaan 1:4 ja levitin pesuaineen kattoon pensselillä. BioComb maalipesu poistaa voimakkaasti likaa, rasvaa, nokea ja karhentaa ja huokoistaa vanhaa maalipintaa. Maalipesua ei tarvitse erikseen huuhdella pois. Pinnan kuivuttua voidaan aloittaa maalaus.

Pesun suoritin tänään ja huomenna olisi tarkoitus maalata ainakin ensimmäinen kerros. Viereisessä huoneessa on samanlainen katto ja sen olenkin jo kerinnyt pesemään ja maalaamaan onnistuneesti. Viereisen huoneen katto vaati kolme maalikerrosta Teknos paneeliseinämaalia (kestävämpää kuin kattopaneelimaali ja ehkäisee puun uuteaineiden kulkeutumista maalipintaan).
(Keittiön viereinen huone tulee saamaan uudet seinäpinnat.)

Katto kahden maalikerroksen jälkeen.

Pengottiin tänään tallinvinttiä ja sieltäpä löytyi ruokakomeroa varten juuri täydellinen ovi. Pihapiirin ensimmäinen rakennus on ollut pihasauna, johon isännän mummo poikineen muutti, kun alkoivat tilaa aikoinaan asuttamaan. Sauna on purettu noin kolmisenkymmentä vuotta sitten, jolloin kyseinen ovi on otettu talteen uusiokäyttöä odottamaan. Yläkerrassakin hyödynsimme vanhoja ovia, joihin olen ollut erittäin tyytyväinen.


Uudet keittiön kaapit on jo kasattuna odottamassa keittiön viereisessä huoneessa. Uudet kaapit on aivan ihanat! Jos et ole vielä blogin lukija niin liityppä sivupalkista tai blogin facebook sivuilla lukijaksi niin näet miten remontti etenee. ;) 

4 kommenttia:

 1. Tuo sormipaneelikatto on hieno. Onneksi ette purkaneet niitä. Hatunnosto myös entisten ovien uusiokäytöstä.
  Rempan etenemistä on mielenkiintoista seurata.
  Mukavaa (remppa)viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niskat huutaa hoosiannaa, mutta keittiön katosta tuli ihana! <3 Vanhoissa puusepän tekemissä ovissa on tunnelmaa, vaikka ne hioiskin ja maalaiskin. <3
   Kiitos! Aurinkoista pakkasviikkoa! <3

   Poista
 2. Jään mielenkiinnolla seuraamaan, miltä lopullinen keittiöremontti näyttää valmistumisen jälkeen. Teillä on hyvä asenne remontoimiseen, mukava lukea kirjoituksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin jo niin kovasti päästä keittiötä esittelemään, mutta lainassa oleva tabletti on niin kovin tumpelo. Läppärini on ollut nyt jo raivostuttavat viisi viikkoa huollossa! Kunpa nyt vain saisin koneeni piakkoin takaisin. :-/ Olen meidän uudistettuun keittiöön hirmuisen tykästynyt. <3 Nyt on vuorossa yläkerran wc ja sitten alakerran lapsen leikkihuone/toimistohuone ja olohuone. Ihana nähdä omaa käden jälkeä ja saada kodista oikeasti meidän näköinen. <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...