sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Joulukuun eka

Joulukuu vaihtui auringonpaisteessa ja pakkasmittarin näyttäessä muutamaa pakkasastetta. Maata peittää hento lumikerros. Aamuni aloitin ystävältäni saadun suklaajoulukalenterin ensimmäisen luukun avaamisella. Minkälaisia kalentereita teiltä löytyy?

Hevosille heiniä viedessä räpsäisin Tipasta muutaman kuvan. Eikös juuri sillä hetkellä aurinko pujahtanut pilven taakse.

Viisi kuukautta vanhan jäbän vaipat olivat loppumaisillaan, joten kauppareissulla poikkesin samalla läheisen Erstan koulun joulumarkkinoilla. Ostin sieltä itselleni aivan ihanan keraamisen kukka-kaulakorun. Harmikseni unohdin jo korun tekijän nimen. Tunnistaako joku? 

Pyörähdin myös kirpparilla, josta löysin pojalle kahdet uudet villasukat jotka maksoivat vain 2,50€ (siinä ei paljoa tekijälle palkkaa jäänyt)! Puista palikka-junaakaan en voinut jättää ostamatta, vaikka Leevi ei ihan vielä palikkaikäinen olekkaan, mutta se maksoi vain 3€.  







Joko teillä on leivottu joulutorttuja?
Kokeilin lumihiutaletorttuja ja tykästyin! Ihanasti makua joka suupalalla.
Toisiin tuli täytteeksi kaksi Dumblea ja toisista tein suolaisia. Dumble-torttujen "sakaraviillot" kannattaa viiltää melko pieniksi, että täyte pysyy sisällä. Dumble-tortut olivat vasta seuraavana päivänä vielä paremman makuisia. 
Suolaisiin torttuihin sipaisin hieman savuporo-tuorejuustoa, puolikkan kinkkuleikkelesiivun ja pienen nökäreen sinihomejuustoa (mitä nyt sattui jääkaapista löytymään).  Ihan sikke hyviä!


Joulua olen laitellut kotiin pikku hiljaa, sen mukaan miten vauva on antanut. 
Joko teillä on joulukoristeita esillä?

6 kommenttia:

  1. Ihana Tippa <3 Kauniita kuvia olet saanut!!
    Ja vitsi mitä kirppislöytöjä! Jännä että kun vaan sattumalta menee poikkeamaan kirppikselle niin yleensä tekee löytöjä, ja kun oikein varta vasten lähtee kiertään kirppiksiä, niin ei varmastikaan löydä yhtään mitään.
    Mulla on nuo lumihiutaletortut vielä kokonaan kokeilematta. Pitää kai jo tänä jouluna testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin parhaimmat löydöt tekee, kun ihan vain ohikulkumatkalla poikkeaa kirppiksellä. :D
      Lumihiutaletortut on kyllä helppo tehdä ja ne on tosi kivan näköisiä! :D

      Poista
  2. Noita Dumle-torttuja täytyykin kokeilla, tänään paistoin viimeksi torttuja ja kinkkukierteitä. Edullisia löytöjä olet tehnyt, ei villasukkia paljon edullisemmin enää saa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leevi on niin vilukissa ja atooppi-ihoinen, et villasukat ilman alussukkia sopii pojalle parhaiten. Olisi kiva itse kutoa, mutta ei kyllä poika anna siihen mahdollisuutta. :,D Tosiaan Dumble-tortut kannattaa nauttia vasta seuraavana päivänä. :P

      Poista
  3. Tunnelmalliset kuvat. 💙 ❤️ 🎄

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...