keskiviikko 19. elokuuta 2020

Nuotiopaikka takapihalle

Postaus on toteutettu yhteistyössä Hinkkuri Higland ylämaankarjatilan kanssa. Meiltä on pihalta puuttunut avotulipaikka, mutta ei puutu enää. Isäni nikkaroi meille koivikon reunaan laavun ja tuulensuojapenkin ja mies hitsasi navetan vanhoista vesiputkista ja padasta tulipadan. Kyllä nyt kelpaa lapsen kanssa makkaroita paistella! 

Sunnuntaina tuli siskoni miehensä kanssa meille kyläilemään ja nuotiopaikkamme pääsi testaukseen. Maggarat meille tarjosi Hinkkuri Higland. Kävimme Hinkkurin tilala muutama viikko sitten tutustumassa avoimissa ovissa ja maistoimme ensimmäisen kerran ylämaankarjasta valmistettua Cheddar Härkägrilleriä. Parasta makkaraa mitä olen koskaan maistanut! Ylämaankarjan lihassa on vähemmän rasvaa ja kolesterolia, mutta enemmän rautaa ja proteiineja kuin normaalissa naudanlihassa.

Hinkkuri Highland ylämaankarjatilalla voi poiketa tutustumaan mistä #lähiruoka lähtee.
Kannattaa vain etukäteen varmistaa, että isäntäväki on paikalla. Haikkusafari on mieletön kokemus
Ota myös Hinkkurihighland instassa seurantaan niin näet missäpäin Suomea Savon Cowboy liikkuu, kun saattaa olla, että liha-auto pyörähtää ihan kotinurkkiesikin vierestä.

laavu

nuotiopata


haikkugrilleri


Kiitos isälleni ja Hinkkuri Highlandille!

6 kommenttia:

 1. Wau, tuolla todellakin kelpaa grillailla! <3 Ihanaa kun ihmiset rakentavat tuollaisia laavuja omille pihoilleen. Ehkä meidänkin pitäisi, niin voisi aina huonollakin säällä tehdä sen retken ihan vaan omalle pihamaalle. Nimittäin laavulla saa kyllä sen retkifiiliksen, vaikka ei kotipihaa pidemmälle menisikään.
  Oli ihana se sun postaus tuolta tilavierailulta. Pitääkino ottaa cowboyt seurantaan. Josko saisi itsekin maistaa kyseistä makkaraa.
  Ja mikä IHANA koiruus siellä kuvissa vilahteli...?! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo nuotiopaikka on niin ihana. <3 Tulen varmana istuskelemaan nuotionääressä useasti. <3
   Koiruli on siskon Lilli pinseri. <3
   Ylämaankarja laidunkierros oli kyllä upea kokemus ja tuo makkara on todella hyvää! :)

   Poista
 2. Onpa hieno tulipaikka ja laavu!

  Olin suunnitellut tänä kesänä tekeväni itselleni muutaman metrin hiekkarantaa auringon ottoon mökille ja siihen viereen avotulipaikan. Olin ajatellut tulipaikaksi malli brutalea eli kaivonrenkaan pläyttämistä hiekka/sorapatjalle. Mut nyt voi olla, että joudunkin investoimaan hienoon tulipataan :)

  VastaaPoista
 3. Näin meilläkin oli alunperin tarkoitus. Mut sit ihan yks kaks meillä olikin laavu ja miehelle iski inspis tuohon tulipataan, kun materiaalit löytyi omasta takaa. <3 Tulipata on osoittautunut erittäin toimivaksi. <3

  VastaaPoista
 4. On siinä varmasti tuoksua ja tunnelmaa! Kivaa ulkoilua ja yhdessäoloa.
  Tosi söpö koirakin mukana 💛 Ihanaa alkusyksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita, ihanaa alkusyksyä! <3
   Tuo on ollut kyllä kovassa käytössä. <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...