torstai 8. lokakuuta 2020

Napero, Peppe ja Kolmikko

Postaus toteutettu yhteistyössä Kustannus-Mäkelä Oy:n kanssa.

Kustannus-Mäkelä on vuonna 1971 perustettu, Karkkilassa toimiva perheyritys. Kustantamo tunnetaan ennen kaikkea laadukkaista lasten- ja nuortenkirjoistaan, käytännönläheisistä harraste kirjoista ja kotimaisista dekkareista. Mäkelä haluaa kasvattaa omalta osaltaan uusia suomalaisia lukija sukupolvia.
Valikoimassa on erityinen sija lastenkirjoilla; aivan pienimpien katselukirjoista leikki-ikäisten kuvakirjoihin ja lukemaan opettelevien helppolukuisiin tarinoihin.

Voi miten mukava paketti odotti postilaatikossa, kun saavuimme kotiin leikkipuistosta leikkimästä. Mäkelä oli lähettänyt kolme ihastuttavaa kirjaa lasten kirjasarjoista Napero, Peppe ja Kolmikko. Kovasti paketin sisältö herätti pojan kiinnostusta. 

Kolmikon hedelmähetki

Kolmikko kirjasarjassa seikkailevat Iida, Valle ja Essi. Tarinat sijoittuvat päiväkotimaailmaan. Opettavainen, kauniisti kuvitettu kirjasarja soveltuu erityisesti päiväkotia käyville, parin vuoden vanhasta eteenpäin. Varhaiskasvattajana tykkäisin myös lukea tätä sarjaa hoitolasteni kanssa päiväkodissa. 

Kolmikon hedelmähetki kirjassa on välipalan aika. Hoitaja paloittelee omenan, päärynän ja appelsiinin niin, että kaikki saavat saman verran. Mutta Iida, Valle ja Essi tahtovatkin kokonaisen hedelmän. Kolmikko on nokkela ratkaisemaan pulman ja lopputulokseen kaikki ovat tyytyväisiä.





Peppe potalla

Peppellä on potta, mutta potta on tyhjä. Mitä siihen laitetaan? Palikoitako? Vai Hiiruli? Ei sentään! Mitä Peppen pottaan mahtaa tulla?

Tämä on ollut meidän pojalle kyllä erityisen mieluinen ja on kyllä näistä kirjoista tämän äidinkin suosikki. Kirjaa on luettu ja naurettu monta kertaa päivässä. Mervi Lindmanin tarinankerronta ja kuvitus on humoristinen, mutta lämminhenkinen. Kirja on tarpeeksi selkeä ja 1v tunnistaa siitä tuttuja juttuja. Pottailuakin harjoitellaan parhaillaan, joten aihekin on ajankohtainen. 
Peppe kirjoja tahdon kyllä meidän kirjahyllyyn lisää. <3 





Napero heittää
Napero on loputtoman tiedonhaluinen ja väsymättömän kiinnostunut kaikesta ympärillään olevasta. Onneksi kärsivällinen isä auttaa pientä tutkimusmatkailijaa tiukan paikan tullen.

Napero on kova nakkelemaan. Kotona on korillinen palloja. Pallot pomppivat sinne sun tänne... Missä pallot ovat nyt?
Kuvitus on veikeä ja kaunis, mutta värimaailmaltaan kirja on tylsähkö, jonka vuoksi kirja ei oikein meidän taaperoa kiinnostanut. Vähän pitää pojalle vielä tulla ikää lisää, niin ehkä sitten syttyy mielenkiinto, koska juoni on kuitenkin kiinnostava. Nyt kirjassa oli parasta etu- ja takakansien pallot. :D 




Kiitos Kustannus-Mäkelä! 

Mitkä ovat teidän taaperoiden lemppari kirjoja?

2 kommenttia:

  1. Minusta on ihanaa kun lapsille edelleenkin luetaan. Innostun aina kun kyläilen lapsiperheessä jossa lapset tulevat kirjan kanssa syliin ja pyytävät lukemaan. Luen niin kauan kuin kiinnostusta kuunnella vaan riittää! Itse rakastan lukemista ja ihana jos tämä harrastus säilyy sukupolvilta toisille. Vaikka nyt olen myös innostunut äänikirjoista, ei se silti korvaa perinteistä luettavaa kirjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka itse ei tule kirjoja luettua niin lasten kirjoja tykkään kyllä kovasti lapsille lukea. 💗 Lastenkirjoja olenkin nyt kirppiksiltä metsästellyt. 🤗 Leevistä on kyllä tällä hetkellä kaikkein parasta hakea kaapista isin Koneviesti lehti ja kömpiä isin syliin sitä lukemaan. 😂

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...