sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Joulufiilistelyjä ja herkkuvinkkejä

Niin se taas viikko vierähti ja nyt on jo ensimmäinen adventti! Ajattelin tänään laittaa meille joulua kotiin. 💗 Viikko on muutenkin vierähtänyt melko jouluisissa merkeissä. Piparkakkutalon koristelua, nukkekodin joulujuttuja ja ensimmäiset pikkujoulutkin tuli jo vietettyä...
Pikkujouluissa oli ohjelmanumerona hauska joulubingo. Jokainen sai oman bingo-lapun, josta löytyi pikkujouluisia pieniä asioita, joita illan aikana tuli bongailla.



Onko polenta tuttua? Eilen valmistimme erittäin hyviä polenta-paneroituja broilerin ohutleikkeitä! Polennasta saa valmistettua samalla tyylillä myös itse tehtyjä kananugetteja. Helppoja ja paljon terveellisempiä ja paremman makuisia, kuin kaupan valmisnugetit! 


Joulutorttuja on joulunalla vähän joka paikassa tarjolla. Tällä ohjeella saat valmistettua vain yhden kupin sotkemalla ja ilman vatkailua mehevät muffinit nopeasti. Rahkattomille muffineille löytyy yhtä helppo ohje tästä. Marjatkin voi vaikka vaihtaa esim. karpaloiksi ja joulufiilistä muffineihin saa pikeeri pursotuksilla. 


Olemme löytäneet lanttulaatikolle kovan kilpailijan! Olemme nyt jo kahdesti valmistaneet erittäin hyviä valkosipuli-kermalanttuja. Perinteinen lanttulaatikko on makuuni turhan vahvan makuinen, joten meidän joulupöydän lanttulaatikko taidetaan todella korvata tällä herkulla! Lantun maku on mieto ja ulkonäöstä menee kermaperunoista, joten voisin kuvitella tämän uppoavan myös perheen pienemmille, jos jättää sanan lanttu mainitsematta. Loistava perunan korvike ja sopii myös karppaajille!


Kisu-kissan kanssa toivotamme oikein leppoisaa sunnuntaita!

8 kommenttia:

  1. Oih, mitä herkkuja! Nuo lantut kuulostaa herkulta. Mukavaa adventtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo "lanttulaatikko" on hyvää! Ihanaa vaihtelua perunalle. :D Hyvää ensimmäistä adventtia! <3

      Poista
  2. Hyvä ihme miten upeasti koristeltu piparitalo.
    Hannu ja Kerttu ryntäisivät heti sisään kun sen näkisivät :)

    Olen syönyt polentaa Italiassa kun olin au pairina. Keltaista puuroa.

    Ihanat herkut sinulla täällä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piprutalo lähtee hyväntekeväisyyteen johonkin lapsiperheeseen, joten Frozen tyyliä yritin siihen vähän hakea. Kaavoihini tuli kyllä pikkuinen mittaus moka, mutta kyllä sen pystyyn sain kasattua. Laitan jossain vaiheessa siitä kuvan kasattuna. :,D
      Polentaa voi myös ripotella uuniperunoiden päälle ja sopii niihinkin erittäin hyvin! :D

      Poista
  3. Ihanan näköinen piparitalo tulossa! Tuo kermalanttujen ohje täytyy ehdottomasti laittaa kokeiluun, lanttulaatikon ystävä kun olen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Lantut ei ole hinnallakaan pilattu; kannattaa kokeilla. :D

      Poista
  4. Kylläpä näyttää upealta piparkakkutalon seinät. Ja mitä ihania herkkuja, oijoi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menin piirtämään piprutalon kaavoihin pienen mokan, joten torpasta tuli ainakin hyvin erikoinen. :,D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...