keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Sellu- ja mineraali rakeet testauksessa

Pääsimme Kisu-kissamme kanssa Best Friend testiryhmään mukaan, testaaman kissa-tuotteita! :D

Kisu on 4-vuotias maatiaiskissa, joka on onnistunut sulattamaan syrämmeni kissoja kohtaan. Olen pitänyt kissoja tylsinä erakkoeläiminä. Sellainen meidän kissa ei kyllä ole! Siitä on tullut tärkeä ja rakas perheenjäsen. Kuvittelin sen vain viihtyvän tallissa ja ulkona, omissa oloissaan hiiriä jahdaten.. Kyllä se työnsä hoitaa ja pitää hiirikannan kurissa, mutta on myös ihastuttava seuraeläin. <3
Enää en haaveile omasta koirasta; tuo on paljon helpompi ja ihan koiran tavoin on peruskäskytkin oppinut; istu, maahan, läpsy, kieppi, kieri..

Saimme ensimmäisenä testattavaksi pahvilaatikon ja ihania sinisiä pakkausnauhoja...
Todellisuudessa saimme testattavaksi sellu- ja mineraalirae kuiviketta ja tarvittavat apuvälineet testauksen toteuttamiseen. Ylläri pylläri pakkausmateriaalit kiehtoivat meidän kissaa kuitenkin enemmän.


Kisu tekisi mielellään tarpeensa vain ulos, mutta kun viettää yöt sisällä, niin sisähuussillekkin on käyttöä. Sillä on käytössä jopa kaksikin wc:tä, koska jos tarvitseekin käydä isolla hädällä, niin eihän siinä samassa laatikossa voi enää sen jälkeen käydä pienemmällä hädällä... Kuivikkeena olemme käyttäneet lämmitys puupellettejä.

Vahinkoja sattuu aina silloin tällöin; Kisun wc:ssä käyntiasennot ovat hyvinkin akropaattisia suorituksia, joten pissi lorahtaa välillä laatikosta huti (tämä onnistuu myös kannellisen wc:n kanssa). Tämä on kiva testaus senkin puoleen, että suostuisiko näiden rakeiden kanssa Kisumme käyttämään huussia ihan niin kuin sitä kuuluisikin käyttää; eikä taiteilla reunojen päällä...

Testipaketissa tuli mukana Gear Felix kissanhiekkalaatikko, Gear Private hiekkalapio ja Easy kissanhiekkalaatikon suojapusseja. Tällaisten suojapussien olemassaoloon en ole edes kiinnittänyt kaupoissa huomiota. Meillä pusseille ei sinäänsä ole käyttöä, koska laatikko on niin helppo käydä kippaamassa hevosten lantalaan ja pestä pannuhuoneessa. Hyvä idea kuitenkin vaikka kerrostalokissojen huusseihin! Pussi levitetään hiekkalaatikkoon ja päälle levitetään kuivikkeet. Kuivikkeiden vaihto käy helposti, kun vanhat kuivikkeet ovat jo valmiina roskapussissa; siisti ja hajuton kuljettaa rappukäytävänkin kautta roskapönttöön.Ahvolan maatilan kuitupohjainen kissanhiekka on valmistettu luonnonmukaisesta puukuidusta, eli selluloosasta sekä savimineraaleista. Muistuttavat omatekemää paperimassaa, tuntuvat miellyttäviltä, ja ovat hajuttomia. Tuote lupaa pitää kodin ja wc:n puhtaana, eikä pitäisi tarttua kissan tassuihin. 

Itselläni on hyvät odotukset tuotteen suhteen!  Aika näyttää mitä mieltä Kisumme tulee tuotteesta olemaan. Tuloksista kerron sitten teillekin, kun käyttökokemusta saamme haalittua. Nyt Kisu kävi vasta vain nuuhkaisemassa rakeita ja poistui paikalta. :) 
Mielelläni kuulisin mitä teillä käytetään kuivikkeina kissoilla ja onko muilla akropaattisia vessassa kävijöitä? :D


Käyttöohje:
Testattava kissanhiekka laitetaan erilliseen kissanhiekka-astiaan (vanhan rinnalle).
Poista kiinteät ulosteet hiekkalapiolla ja sekoita hiekkaa silloin tällöin. Hiekkarakeet säilyttävät muotonsa myös märkinä.
Testihiekan pitäisi kestää noin 20 päivää, jonka jälkeen se vaihdetaan kokonaan. 
Kissanhiekka tulee hävittää talousjätteen mukana, eikä sitä saa laittaa viemäriverkostoon.


6 kommenttia:

 1. Kisunne kuulostaa aivan meidän kisumisulta. Se rakastaa ulkoelämää ja myyräjahteja, mutta on yhtä paljon seurakissa. Meidänkin söpöliini on kuin koira, oppien helposti monenlaisia temppuja ja kaupunkikodissa sen kanssa tehdään pitkiä kävelylenkkejä metsässä ja pitkin katuja. Meidänkin kissa keikkuu hiekkalaatikon reunalla, yksi jalka tukijalkana hiekassa. Meillä käytetään ruokamarketin halpaa perushiekkaa, bentoniittia, joka pakkuuntuu ja on siksi helppo korjata jätökset pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo wc:ssä käynnit pitäisi saada kuvattua. Kyllä siinä on pokassa pitelemistä, kun toinen yrittää tosissaan käydä tarpeillaan, mutta tekee siitä niin hankalan näköistä. :,D Tuo varmaan oppisi käyttämään ihan ihmisten wc pönttöä, mutta jotenkin ajatus samasta huussista kissan kanssa ei houkuta. :D Meilläkin vieraat usein tokaisevat, että meidän Kisu on tottelevaisempi kuin heidän koiransa ja ihmettelevät, kuinka kissa muka osaa tehdä temppuja. Helppojahan nuo tuntuvat olevan kouluttaa. Sitä paitsi perus käskyjen oppiminen helpottaa kovasti arjessa; ruokaa odoteteaan istuen, punkit poistetaan makuulleen.. :D En tiedä mistä on sanonta tullut, että kissat ovat muka erakkoeläimiä. Tälläkin hetkellä tuo karvapallero makaa tässä vierelläni ikkunalaudalla ja pitää käpälällään kädestäni kiinni. <3 Ihanaa, että kissasi pääsee kunnolla lenkille; varmana tekee kissan fyysiselle sekä psyykkiselle voinnille hyvää! <3 Jos tuo meidän otus joutuu olemaan 24/7 sisällä niin se hyppii pitkin seiniä ja matot saa kyytiä. Tassun telomisen vuoksi, siltä jouduttiin ambutoimaan puolet takatassusta, joten joutui olemaan jonkin aikaa sisätiloissa; se oli kaameaa. Se teki kapinapissoja matolle ihan sillä ilmeellä, että katso teen pahoja niin heität nyt varmaan minut pihalle (niin, kuin pentuna).. Meidän 700€ arvoinen maatiaiskissa. <3 Tassuambutaatio kannatti, vaikka maksoikin. Täytyy todella tarkkaan katsoa huomatakseen, että tassusta puuttuu osa varpaista ja liikkumiseen se ei ole vaikuttanut laisinkaan. :)

   Poista
 2. Mulla on kissoista vähän "huonoja kokemuksia", kun ovat käyneet pienen silittelyn jälkeen heti raapimaan. Naapurin kissa on mukava...se antaa silittää ilman raapimisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuollainen kuva istellänikin oli kissoista. Kaverin kissaa ei saanut edes tuijottaa, tai se olisi voinut hyökätä kimppuun. Ihan koiraihminen olin. Hevostalleilla on kyllä ollut mukaviakin kissoja, jotka on antanut rapsuttaa.
   Väitän, että kissojen käytöshäiriöitä saisi vähennettyä käsittelemällä ja kouluttamalla niitä pentuna enemmän. Meidänkin kissassa on niin paljona maatiaisverta (isä ilmeisesti villikissa), että siitä olisi vähemmällä huomiolla voinut tulla aika pirulainen. Nyt sen voi laittaa vaikka solmuun ja se nauttii käpertyä kainaloon. Sisälle ja kotipihaan tultaessa se tulee häntä pystyssä iloisesti tervehtimään juttelemalla. Siitä lähtee valtavastui erilaisia ihani ääniä. :,D

   Poista
 3. Mielenkiintoinen, informatiivinen postaus, ja samalla hauska. Mainostaa tuotetta, sekä kissoja
  seuraeläiminä :) Tuotteelle on varmasti paljon tilausta ja tarvetta, koska kissanomistajia lienee valtavat määrät. Hajuttomuus on takuulla yksi isoimmista toiveista mitä tulee kissojen vessoihin.

  Minulla on parikin ystävää, jotka ovat ottaneet sellaisen "koirantapaisen" seurallisen kissan eivätkä nyt muusta puhukaan. Silmät oikein loistavat kun kertovat kisuleiden puuhista. Yksikin kissa viihtyy saunassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissan pissi haisee kamalalle ja todellakin kuivikkeen pitäisi yrittää häivyttää sitä mahdollisimman paljon! :D Tärkeää myös, ettei se takertuisi tassuihin ja leviäisi ympäriinsä. Ällöttävää tepastella kylppärin lattialla paljain varpain, jos omiin puhtaisiin varpaisiin takertuu kissanhiekan murusia. :P

   Juurikin nuin minullekkin on käynyt. En minä nyt mikään kissan vihaajakaan ole ollut, mutta melkein. Havahdun nykyään hyvin usein lässyttäväni tuttavilleni kultamussukka mössykkä mörmelini kuulumisia. <3 :,D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...