torstai 24. elokuuta 2017

Kisun 5v synttärit ja hyötypuutarhan satoa

Tänään on tuntunut oikeasti ensimmäistä kertaa siltä, että syksy on tulossa. Töissä päiväkodissa ulkoillessa pipoa olisin jo päähäni kaivannut, kun korvia paleli.

Meillä vietettiin tiistaina Kisu-kissan 5v syntymäpäiviä ystävieni seurassa. Tarjolla oli porkkanamuffinsseja kinuskisydämellä. Tein muffinsit tällä ohjeella. Kananmunia laitoin vain kolme ja oioin ohjetta niin etten vatkannut taikinassa mitään. Sekoitin voisulaan sokerin. Sekoitin joukkoon porkkanaraasteen ja munat yksitellen. Sekoitin kuivat aineet keskenään ja lisäsin ne taikinaan viimeisenä hyvin sekoittaen. Kuorrutukseen laitoin tomusokeria niin, että kuorrutteesta tuli jämäkkää pursotettavaksi. Porkkanat sain jo omasta lavakasvimaasta.



Koristemansikan mansikka

Koristemansikka


Paprikaa alkaa pukkaamaan kasvihuoneissa niin runsaasti, että niitä on varmaan kohta pistettävä pakkaseenkin. Mini paprikalajikkeet on kylvetty Prismasta ostettujen minipaprikoiden siemenistä; itivät hyvin ja sato on hyvän makuista!




Tämä kesä ei ole ollut meillä tomaattien kesä. Lajikkeina meillä on ollut nyt kasvamassa vain keltaisia cocktail-kirsikoita ja punaisia pieniä päärynätomaatteja. Sato on ollut erittäin hyvän makuista, mutta vähäistä.


Pirja omenapuussa ei ole montaa omenaa, mutta sato alkaa olemaan kypsynyt! Meillä varmaan viikonloppuna syödään omenapiirakkaa. Tämä on ihan paras omenapiirakka ohje. 


Herneet kylvin myöhään, mutta kyllä se alkaa nyt napostelusatoa tuottamaan. Lajikkeena on silpoydinhernettä joka on ihanan makeaa. 


Tiistaina päiväkodin pihassa ihasteltiin valtavan suurta ja komeaa perhosen toukkaa. Kuvitelimme siitä tulevan jokin kaunis värikäs perhonen, mutta toukka osoittautuikin syreenikiitäjäksi.



Alkuviikon kukkakimpusta tuli miltein samanlainen kuin viime viikon kimpusta, mutta herttavuorenkilven lehdet vaihdoin kuunliljan lehtiin, keltaiset luononkukat jätin pois, mutta korvasin ne päivänliljan "siemenkota palleroilla". Varret leikkasin vahingossa liian lyhkäsiksi, mutta onneksi kaapista löytyy erilaisia maljakoita. 


Mukavaa loppuviikkoa! Muistakaa osallistua arvontaan!
Mitenkä teillä on tomaatit tänä kesänä satoa tuottanut? 
Vietetäänkös teillä eläinten syntymäpäiviä? 🐶🐰🐱
Hevosten synttärit on jäänyt meillä juhlimatta, mutta Kisun synttäreistä on tullut hauska perinne. 

12 kommenttia:

  1. Onnea Kisulle🐺Ihania muffinsseja!Sulla on paprikat tuottaneet hyvin satoa, mulla vain muutama chili ja tänään just keräsin hedelmät ja viikonloppuna heitän pois tomaatintaimet, tomaatteja tuli vain muutama.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisu kiittää onnitteluista! <3
      Meillä on chilejäkin runsaasti, mutta yhtään ei ole vielä kypsynyt. :-/

      Poista
  2. Onnitteluja suloiselle Kisulle♥ Täällä juhlistetaan ensi viikolla herra"karvamatoa" joka täyttää 12v:)) Onpas siellä komeaa satoa!! Ihana tuo kimppu..Mukavaa elokuun jatkoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelut sinne "karvamadolle"! <3 :D
      Etenkin paprikat päättivät nyt sitten kerralla kypsyttää ison sadon. :D

      Poista
  3. Kisun kuva tikun nokassa on mainio koriste juhlapöytään 😀

    Upeat koristemansikat. Meillä on ollut pari pientä, mutta nyt tajuan että ne ovat tainneet hävitä jonnekin muun kasvillisuuden sekaan. Pitääkin etsiskellä tänään. Hienosti teillä kasvaa kaikki.

    Muista pipo 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hevosten aitauksen yhtä sivua reunustava koristemansikka on kyllä kukkinut komeasti koko kesän. Nyt on päässyt loppu kesästä huolto vähän repsahtamaan, joten päässyt joukkoon hieman rikkaruohojakin kasvamaan. Hirvee homma pitää penkki siistinä; toissa iltana aloittelin kitkemistä ja nyt yritän saada homman viikonloppuna valmiiksi. :D
      Kiitos pipo muistutuksesta! Pikasee aamulla lukasin tämän ennen töihin lähtöä ja pipo olisi todellakin kotiin jäänyt. Aamulla ulkoillessa sille oli käyttöä! :D

      Poista
  4. Herkullisen näköisiä muffinseja, nam. Paprikat näyttävät onnistuneen siellä hyvin ja tosi paljon tulee satoa. Meillä paprikat vaan kasvavat kokoa mutta eivät ala kypsymään samoin kuin tomaatit. Onnea kisulle. -Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paprikat päättivät kypsyä miltein kaikki yhtä aikaa, joten niitä todellakin on nyt runsain määrin (kuvissa näkyy vain pieni osa). :D Vasta ennen yöpakkasia olen napannut loput vihreät paprikat sisälle loppukypsytykseen kuvun alle ja laittanut vielä kypsän omenan sinne joukkoon; niin hyvin ovat nekin kypsyneet. :D

      Poista
  5. Onnea päivänsankarille. Hyvää satoa olet saamassa. - Blogissani on kahden puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamassa. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanat kirjat! <3 Jätän kuitenkin tällä kertaa väliin osallistumisen; pitäisi kirjasaldo yrittää pitää pienenä, vaikka ne ihania ovatkin. :D Mukavaa viikonloppua! <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...