perjantai 8. syyskuuta 2017

Kukkailoittelua ruoalla leikkien

Kuvat eivät oikein anna oikeutta keräämälleni kimpulle, mutta ihan livenä kimppu näyttää erittäin kivalta eteisen lipastomme päällä. Meidän pihassa ei kuki enää oikeastaan kuin kultapallot ja verikurjenpolvi, joten nyt piti ihan keksimällä keksiä kimppu viikonlopun Mansikkatilan mailla kukkailoitteluun. Tällä kertaa kimppu muodostui pelkästään 11 ruokaa tuottavasta kasvista. Tunnistatko sinä nämä kasvit ja kukat kuvista?  Vastaus postauksen lopussa.
Perjantaikimppuni sisältää: oreganon-kukintoja, tillin kukkasia, mustikan ja puolukan varpuja, vehnää, ohraa ja ruista, pieni paprikan taimi, kyssä ja parsakaalin lehdet sekä punaherukan oksa.

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Livenä näyttää erittäin kivalta. :D Itselläni tuppaa tämä kimppujen keräysinto iskemään illan jo hämärtyessä, niin kuvausvalo tuppaa jäämään liian himmeäksi. :P

   Poista
 2. Mäkimeiramia, parsaa ja korianteria on tullut täälläkin käytettyä kimppuihin. Kiva lopputulos. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saahan sitä nyt vähän ruoalla leikkiä, kun lupputuloksesta tulee silmänruoakaa. :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tämä kesä oli kyllä luonnonkukkien kesä, mutta ne hävisivät kaikki yhtä aikaa. Ensi kesänä pitää kyllä jotain syyskukkiakin istutella. :)

   Poista
 4. Todella hieno!
  Tuollaiset rouheat kimput ovat parhaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kimpusta lähtee vielä kiva tuoksu. Tuoksu ei suinkaan ole liian voimakas, mutta jos tarkoin nuukhkii niin eteisessä tuoksuu oregano ja tilli. :D

   Poista
 5. Haha, en kyllä tunnista kaikkia... mutta mielestäni hyötykasvit ovat usein juuri niitä kaikkein näteimpiä, vaikkei niitä yleensä olekaan jalostettu ulkonäkö edellä. :)

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta tuli kyllä kiva kimppu, mutta täytyy kyllä istuttaa jotakin ihan syksyllä oikeasti kukkivaakin, niin saisi kimppuihin vähnän enemmän väripiristystä. :D

   Poista
 6. Kiva kimppu! Kyllä ulkoa löytyy kaikkea kaunista, vaikka varsinaiset kukat jo lakastuvat. Mukavaa ensi viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnon kukkia oli tänä kesänä valtavasti, mutta ne tuntuivat häviävän yhtä aikaa kaikki. Kyllä tosiaan luonto kaikenlaista mukavaa tarjoaa muutakin. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...