Perjantaina oli melko aikainen herätys, että sai hevoset syötettyä ennen eläinlääkärin tuloa. Eläinlääkäri kävi tekemässä polleille vuosihuollot, eli hoitamassa hampaat ja antoi rokotukset. Tippa-hevonen olikin sitten loppupäivän rokotuksesta johtuen kuumeessa. Muistin onneksi pyytää eläinlääkäriltä kipulääkettä kuumeen alentemiseen, joten tänään tamma on jo parempivointisempi.
Me kävimme miehen kanssa päivällä kiertelemässä kauppoja ja tekemässä hintavertailuja remppatarvikkeista. Löysimme mieleiset katto- ja lattiamateriaalit. <3 Alamme vihdoin yläkertamme pienempää huonetta remontoimaan makuuhuoneeksemme. Yläkerta on asuinkuntoinen, mutta emme ole sitä käyttäneet. Aika työ on ollut jo pelkästään tyhjentää yläkerta.
Ruoaksi herkuttelimme lapsuuden lemppariruoallani, eli levypiirakalla (peltipiirakalla). Taikinaksi käy kaupan valmis voi- tai lehtitaikina, mutta sen voi myös tehdä itse.
Levypiirakka
pohja:
250 g pehmeää margariiniä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
mausteita maun mukaan: paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, mustapippuria
1 prk (250g) maitorahkaa
täyte:
400 g jauhelihaa
sipuli (purjoa)
(paprikaa)
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl ketsuppia
1-2 tomaattia
0,5 dl riisiohraa
n. 2,5 dl vettä
ripaus suolaa ja mustapippuria
Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään ja nypi pehmeä rasva joukkoon. Lisää lopuksi taikinaan maitorahka. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin.
Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää joukkoon mausteet, tomaattipyre, ketsuppi, pieneksi pilkotut tomaatit, riisiohra sekä vesi. Hauduta kunnes riisi on kypsää ja neste haihtunut. Jäähdytä valmis täyte.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ohuiksi suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Levitä toiselle levylle jäähtynyt täyte ja nosta toinen levy kanneksi. Taittele päälimmäisen levyn reunoja hieman piirakan alle. Voitele munalla ja pistele pintaan reikiä haarukalla. Halutessasi voit ripotella pinnalle esim. auringonkukan siemeniä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 20 min.
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl ketsuppia
1-2 tomaattia
0,5 dl riisiohraa
n. 2,5 dl vettä
ripaus suolaa ja mustapippuria
Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään ja nypi pehmeä rasva joukkoon. Lisää lopuksi taikinaan maitorahka. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin.
Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää joukkoon mausteet, tomaattipyre, ketsuppi, pieneksi pilkotut tomaatit, riisiohra sekä vesi. Hauduta kunnes riisi on kypsää ja neste haihtunut. Jäähdytä valmis täyte.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ohuiksi suorakaiteen mallisiksi levyiksi. Levitä toiselle levylle jäähtynyt täyte ja nosta toinen levy kanneksi. Taittele päälimmäisen levyn reunoja hieman piirakan alle. Voitele munalla ja pistele pintaan reikiä haarukalla. Halutessasi voit ripotella pinnalle esim. auringonkukan siemeniä. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 20 min.
Yläkerran pienempi huone ennen remonttia. |
Näkymä yläkerran ikkunasta. |
Hyvää viikonloppu!
Osallistun tällä postauksella Tainan perjantaimyysseilyyn.