lauantai 31. maaliskuuta 2018

Remppapäivitys nelonen

Yläkerta alkaa olemaan vihdoin siinä kuosissa, että päästään tekemään näkyviä pintoja. Isommasta huoneesta on lohkaistu tila aulalle ja vaatehuoneelle. Seiniä on kipsilevytetty ja katot koolattu. 





Hempeän vaalenpunaiset peliovet halusimme säästää, mutta vaihdamme ovien lasien tilalle puiset peilit. Ovien värikin tulee muuttumaan valkoiseksi. 



Talvi ja pakkaset tulivat niin nopeasti, että kasivihuoneeseen jäi tomaattien ja paprikoiden raaskut pystyyn. Lunta on edelleen rutkasti, mutta aurinko lämmittää jo niin, että kasvihuoneen mullat ovat sulaneet. Pääsin siis siivoamaan kuihtuneet raaskut pois. 


Viime vuonna tähän aikaa leikkasin marjapensaita. Taitaa vielä mennä jokunen tovi, että nuihin pensaisiin alkaa silmut ilmaantumaan...


Päiväkotiryhmäni rairuohokanat (kanojen takana Herra Hakkarais-pastillien purkkeihin kylvetty rairuoho)
Mukavaa pääsiäistä!

torstai 22. maaliskuuta 2018

Blogiarvonnan voittaja!

Pahoittelen, että olette joutuneet odottamaan arvonnan tulosta.
Nyt löytyi vihdoin sopiva rako arvonnan suorittamiseen. 

Onnettarena toimi Kisu-kissa ja voittaja selviää videolla!


ONNEA VOITTAJALLE!
(Olen sähköpostilla voittajaan yhteydessä)

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! 
Tutustun kommentteihin tarkemmin ja tulen piipahtamaan blogeissanne. :) 


lauantai 17. maaliskuuta 2018

Talvinen maaliskuu

Milloinkohan kevät mahtaa tulla? Viikko sitten satoi parisenkymmentä senttiä uutta lunta ja pakkastakin on pidellyt, joten kovin on talviset kelit vaikka maaliskuu on jo puolessa välissä! Tänäänkin sentään aurinko paistoi, mutta viima tuntui kylmältä.

10.03.2018







17.03.2018



Keskiviikkona oli Päijät-Hämeen Nukkekoti Harrastajien vuosikokous ja illassa tehtiin samalla minikokoisia apuvälineitä jalkansa satuttaneille nukkekotilaisille (omat tekeleeni kaipaavat vielä maalausta). Uudella nyt alkavana kaudella en ole enää hallituksessa mukana. Jalkani on kuntoutunut siihen malliin, että ratsastus on jälleen ykköslajini ja hevostelu viekin ison osan vapaa-ajastani. 



Kotona hevostelu tuppaa olemaan kovin yksinäistä, kun ratsastustunneillakaan ei tule enää käytyä niin pitäähän sitä yrittää pitää kuitenkin joku yhteys muihin harrastajiin. Nastolan Urheiluratsastajien hallituksessa siis yhä mukana. 


Tänään ratsastusseuralaisillemme tarjottiin loistava ratsastajan lihashuolto ja kehonhallinta luento sekä käytännön harjoituksia Fysio Move Nastolan tiloissa. Harjoitukset olivat kyllä niin minun kropalle sopivia ja oikeasti tehokkaita, vaikka olivatkin sangen yksinkertaisia liikkeitä! 

Hevonen on herkkä eläin. Jotta yhteistyö hevosen kanssa olisi saumatonta ja sekä ratsastaja, että hevonen pysyisivät terveenä niin vaatii ratsastus ratsastajalta yllä olevan taulukon mukaisien ominaisuuksien olevan kunnossa. Ratsastus ei niinkään kehitä kuntoa, mutta se ylläpitää sitä. Ainukainen viikottainen ratsastustunti ratsastuskoulussa kaipaa siis rinnalleen muita liikuntalajeja. Mitä parempi tasapaino, fyysinen kunto ja kehon hallinta ratsastajalla on niin sitä kevyemmin hevonenkin kykenee liikkumaan ja saa ratsastuksen näyttämään helpolta ja kauniilta.   

Ratsastuskouluissa tuntihevoset ovat oppineet antamaan ratsastajalle anteeksi heidän tekemiään virheitä, mutta yksityishevoset pysyvät herkempinä reagoimaan ratsastajan liikehdintään. Tippa hevosenikin on erittäin hyvä peili näyttämään omat jäykkyyteni, vinouteni ja heikkouteni! Siispä varasinpa tänään itselleni ajan fysioterapeutille!

© Kuva kopioitu Fysio Move facebook sivuilta.
"Fysio Move Nastola studiolla mietitty ratsastajan kehonhuoltoa ja mitä on kehonhallinta ratsastuksen näkökulmasta. Lonkkien liikkuvuus on yksi edellytys hyvälle istunnalle. Kuvassa harjoite mikä vapauttaa erityisesti lonkan koukistajien kireyttä. Tervetuloa oppimaan lisää PhysioPilates viikko tunneille."


Maistuisko lihis nakilla? ;) 

Vielä kerkiää osallistumaan arvontaan!
Onko jossain muualla päin Suomea kevään merkkejä jo havaittavissa? :)

keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Remppapäivitys kolmonen + arvonta

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Remontti etenee pienin askelin. Seiniä on kipsilevytetty, tehty sähkösuunnitelmia, pystytetty väliseiniä ja purettu pienemmän huoneenkin ovi karmeineen, kun kekkasin haluavani vaihtaa huoneiden ovet päikseen, kätisyyden vaihtamisen vuoksi. Aiemmassa postauksessa vihjaisinkin, että jotain muutosta on yläkertaan tulossa; saamme yläkertaan pienen aulan ja vaatehuoneen!




"Jenspan lukunurkkaus". Kipsilevyjen käsittely vaati kahden ihmisen käsiä, mutta miehen ruuvatessa levyjä kiinni niin käytin luppoajan hyväksi selailemalla vanhoja sisustuslehtiä. 


Oikeastaan en tarvitse mitään muita makeita piirakkaohjeita kuin tämän. Aineet vain sekoitetaan keskenään; eli todella helppo ohje (onnistuu myös gluteenittomana ja laktoosittomana)! Omenoiden tilalle voi vaihtaa ihan mitä tahansa hedelmiä (säilyke tai tuoreita) tai marjoja. Yllä oleva piirakka tuli tehtyä päärynöistä. Maultaan tästä tulee ihan paras piirakka! 


Facebookkin on ilmaantunut Koivikon Katveelle yli 200 seuraajaa, 
blogilla sivunäyttöjä jo yli 100,000 ja yli 80 blogger lukijaa
ja huomenna on naistenpäivä! 
Kiitos, kiitos kiitos ja onnea naisille! <3
Olen itse "päiväkirjablogini" suurin fani. Hädin tuskin sitä enää muistaa mitä edes edellisenä päivänä tuli tehtyä, joten vanhoihin postauksiin on kiva palata ja muistella menneitä. 😂 
Hauskaa se on kuitenkin, etten ole yksinäni blogini ainut lukija, 
joten tästä kiitokseksi, kun jaksatte mukana pysyä niin pieni arvonta. 

Arvonnan säännöt 
Arvonta päättyy sunnuntaina 18.03.2018 klo. 21.00.

1 arpa olemalla blogger lukija tai liittymällä lukijaksi sivupalkista.
2 arpaa tykkäämällä blogista myös facebookissa

Arvontaan voit osallistua jättämällä tämän postauksen kommenttiboksiin 
vapaamuotoisen kommenttisi ja sähköpostiosoitteesi.

Onnea arvontaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...