Meidän juhannus meni "autotallia" (jossa ei autoa enää säilytetä) siivotessa. Se ei ihan kuulunut suunnitelmiimme, mutta ihan loistavaa, että sekin homma tuli tehtyä! Saatiin sieltä peräkärryllinen kaikenlaista roinaa vietyä kaatopaikalle, joten tilaakin tuli sinne ihan mukavasti. Juhannuksen keli oli täydellinen ja liikenne oli todella hiljainen, joten ulkona oli ihan mökkitunnelmat. Tietenkin juhannukseen kuului hyvät ruoat.
Kesäämme tietenkin kuuluu myös hevosillemme heinien teko talveksi. Se on aina niin yhtä hermoja kiristävää ja jännittävää puuhaa. Heinän niittämisen jälkeen, kun vajaa viikkoon ei saisi sataa! Olet varmaan samaa mieltä, että säätiedotuksiin ei nykyään voi enää oikein luottaa ja kelit voi muuttua silmän räpäyksessä! Meillä on tässä vielä niin paljon avaraa peltomaisemaa ympärillä, että näkyvyyttä on pitkälle. On niin piinaavaa, kun näkee tummien pilvien kerääntyvän ja ihan näkee rankkasateen. Voi sitä helpotuksen tunnetta, kun huomaa, että sade ei tänne tullutkaan.
Nyt voi huokaista helpotuksesta. Heinien lannoitus osui nappiin ja keli suosi, joten hepoille saatiin jo tehtyä hyvät heinät. Mikäs tässä on nyt nautiskella kiireettömästä aamupala brunssista, keittiön ikkunan ääressä ja katsella, kun taivaalta satelee kevyttä sadetta, jota luonto on ollutkin vailla.
Purppurailta kukkapenkkini on tänä kesänä loistanut edukseen. Ainakaan toistaiseksi mikään kasveista ei ole innostunut viemään muilta liikaa tilaa.
Malva |
Jalokurjenpolvi |
Verikurjenpolvi |
Tarha-alpi rivistö lähti keväällä komeaan kasvuun, mutta se otti hellejaksosta nokkiinsa ja pääsi vähän nuukahtamaan. Kyllä se kuitenkin hevostarhan reunustassa ihan nättinä keltaisena rivistönä yrittää kukoistaa.
Hyötypuutarha on alkanut tuottamaan satoa. Tomaatit ovat olleet jo pitkään raakileina (tanskan vienti ja punaisia kirsikkatomaatteja), mutta eivät millään meinaa alkaa kypsymään. Muuten salaattiainekset saamme jo omasta pihasta. Kasvulaatikoissa porkkanan taimet ovat vielä ihan onnettomia, mutta kasvihuoneen porkkanat on jo syötävän kokoisia.
Ihan pian saadaan jo ensimmäiset kesäkurpitsat. |
Kasvihuone minikurkkuja |
Ruokavinkiksi:
Polenta paneroituja broilerin paistileikkeitä ja uunijuureksia. |
Juustoinen kanapastavuoka. Paista broilerin koivet kypsiksi ja perkaa ne. Keitä pastaa ja valmista juustokastike. Sekoita ainekset vuoassa keskenään ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Hauduta uunissa, että pinta saa kauniin kullanruskean sävyn. |
Jälkkäriksi kauraista marja/hedelmä kermaviilipiirakkaa. Tähän tulee niin himo. |
Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa. Jokos kesäloma häämöttää?