sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Vinyylilankkulattia ja sydänääniä

Meillä on keittiössä vihdoin uusittu ihana lattia! <3 Lunta on sadellut ihan kiitettävästi. Miehellä on siis ollut rutkasti auraus hommia, joten remontti ei ole päässyt kunnolla etenemään. Eilen päästiin sentään vihdoin lattian kimppuun. Valitsimme lattiamateriaaliksi Pergon laattajäljitelmä vinyylilankkua. Vanhan lattian alta olisi paljastunut kaunis lautalattia, mutta appivanhempani ovat sen levyttäneet kylmyyden vuoksi piiloon. Mukavuuden vuoksi emme lähteneet kaivamaan lautoja esille, vaan nautimme mekin mieluummin lämpöisestä lattiasta. Talomme on verhoiltu helpolla ja huoltovapaalla vinyylillä (ihan menee puuverhoilusta), johon olemme olleet erityisen tyytyväisiä, joten helppohoitoisuuden ja kulutuskestävyyden vuoksi valitsimme vinyyliä sisälle sisustukseenkin. 

Purettiin leivinuuni ja rakennettiin tilalle ruokakomero.

Pienten alkukankeuksien jälkeen vinyylilankun asennus sujui melko helposti. Kun löytyi oikeat otteet ja uskalsi voimaa käyttää niin palat loksahti paikoilleen. 

Kuminuija oli oiva apuväline, jos lankku kaipasi pientä kavennusta.

Lunta, lunta, lunta, sitä on satanut! Tämän alueen virallinen mittauspiste kertoo, että lunta on tällä hetkellä 49cm. Pakkanen on vaihdellut -2:n ja -25°C välillä. Eli ihan talviset kelit on ollut.

Nyt mennään raskausviikolla 15. Edelleen oloni on pysytellyt aivan normaalina. Nälkä vain meinaa iskeä vähän väliä.  Mitään ruokahimoja tiettyyn ruokaan ei ole syntynyt, vaan ihan kaikki syötävä kelpaa.

En ole neuvolassa päässyt kuuntelemaan vaavin sydänääniä, joten ostin oman dopplerin. <3 Luin netin foorumeista laitteesta käyttökokemuksia ja hyvä niin, koska sydänäänet olisivat varmaan jääneet muuten kuulematta. Hain sydänääntä vatsan päältä tuloksetta, mutta erään vinkin ansioista juoksevan hepan ääni alkoikin kuulumaan hyvin hyvin alhaalta (karvoituksen rajasta).  <3 


Mukavaa ja auroinkoista pakkassunnuntaita!
Onko teillä kokemusta vinyylilankusta?

8 kommenttia:

 1. Puoliso asensi vinyylilattiat muutama vuosi sitten keittiöön ja kammareihin ja olemme olleet oikein tyytyväisiä lämpimän oloiseen ja miellyttävään materiaaliin.
  Onnea ja iloa odotuksellesi! Omasta eka odotuksestani onkin jo melkein 30 vuotta, mutta yhä saatan muistaa, miten ihanalta tuntui kuulla vauvan sydänäänet. Se on elämän merkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että edelleen olette lattiaan tyytyväisiä!
   Olo on niin normaali, että pienen sydänäänten kuuleminen palauttaa ihanasti todellisuuteen, että kyllä siellä todella joku elelee. <3

   Poista
 2. Voi, miten kiva postaus ja kuvat.
  Meilläkin on kulutusta hyvin kestävät vinyylilattiat. Lisäksi ne vaimentavat ääntä ja joustavat hieman jalan alla. Voi olla jaloillaan pitkään ilman, että jalat väsyvät.
  Onnea odotukseen <3
  Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. <3
   Kiva kuulla, että vinyyli edelleen miellyttää ja on ollut kestävä. Näin muutaman päivän tepastelun perusteella tykkään ainakin vielä todella paljon tuosta lattiastamme. :D

   Poista
 3. Kaunis tuo vinyylilattia, kyllä itsekin olisin valinnut lämmön ja mukavuuden :) Oi että, ihania vauvauutisia, kovasti onnea <3 <3 <3 Kiva, että pahoinvointikaan ei ole vaivannut. Onnellista odotusta ja mukavaa tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä lattian kuosiin erityisen tyytyväinen. Tuli otettua vähän huono kuva siitä, mutta esittelen myöhemmin enemmän. Lautalattia vanhassa talossa olisi ollut niin kaunis, mutta on kyllä kiva saada keittiö tähän päivään päivitettyä. :P
   Kiitos! <3 Mukavaa alkanutta viikko! <3

   Poista
 4. Kyllä mekin ollaan tässä jouduttu miettimään, että mitä tehdään meidän puulattioille. Tuo koiruus on runtinut meidän lattiat siihen kuntoon, että jotain tarvii kohta niille tehdä. Nyt tulee jo tikkuja jalkoihin. Ollaan mietitty että hiotaanko ja lakataanko nykyiset vai pistetäänkö päälle jotakin. Laminaatista en tykkää yhtään, enkä usko että se kyllä kovin kauaa meillä kestäisikään. Tämä vinyylilattia voisi olla yksi vaihtoehto. Täytyykin pitää mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinyylilattiaa on ainakin kovasti koiratalouksissa kehuttu ja ihan parasta, kun tuo kestää kosteutta! Tein kylppärissä parille ylijäämäpalalle testin ja lotrasin ja seisotin niiden päällä vettä ja ei kyllä mennyt saumoista kosteus läpi. :D Ja näin ensituntumalta vaikuttaa kyllä kestävältä materiaalilta. Ollaan pähkäilty, et jospa laitettais muuallekkin asuntoon puukuvoista vinyyliä. :P
   Puulattia on kyllä niin kaunis, mutta helppohoitoisuus vei meillä voiton. xD

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...