torstai 19. maaliskuuta 2020

Koronaa paossa

Korona sitä, korona tätä...
Onneksi olen äippälomalla ja saamme viettää "koronakaranteenia" perheen kesken kaikessa rauhassa.
Olisi varmaan itsellänikin vähän toisenlainen ääni kellossa, jos töissä nyt joutuisin olemaan.
Isot tsempit työkamuilleni, niille sankareille, jotka tässä joutuvat pistämään terveytensä peliin!



Ei meitä ole karanteenin laitettu, mutta pyrimme noudattamaan suositusta ja välttelemään kontakteja ja turhia liikkumisia ihmisten ilmoilla, kun kerta siihen on mahdollisuus. Ei meillä ole mitään tarvetta lähteä uhmaamaan omaa ja muiden terveyttä. Ruokakaupassakin olemme tottuneet käymään muutenkin vain kerran viikossa ja tekemistä piisaa kotinurkissa ihan kiitettävästi.
Itse olen aika lailla turvallisin mielin. Vain muutamia tapaamisia ja menoja on peruuntunut, mutta muuten korona myllerrys ei juuri näy meidän arjessa.



Korona perui meidän Päijät-blogilaisten pääsiäiskekkerit, jotka piti meillä pitää yhteistyössä Havin ja Kukkakauppa Villiviinin kanssa. Pieniä pääsiäisaskarteluja ja istutuksia kerkesin tekemään ja leipomaan kanan mallisia lusikkaleipiä. Jääkaapissa odotti myös ainekset porkkanakakkua varten. Onneksi appiukolla sattui olemaan syntymäpäivät, joten ei leivonnaiset hukkaan mennyt. Pääsiäinen ei jätä myöskään tulematta vaikka viirus jyllääkin, joten tekemäni koristeet tulevat kyllä käyttöön. 

Kun epidemia rauhoittuu niin pidämme sitten uuden kekkerit. <3

Kukkakauppa Villiviini on avannut verkkokaupan, josta voi tilata ihastuttavia kukkakimppuja Lahden alueella ilmaisella toimituksella!


Muutama postaus taaksepäin esittelin sahaamani pupuperheen. Päällystin puput Havin Erja Hirven suunnittelemalla Onnenpensas lautasliinoilla. Kiinnittämiseen käytin tapettiliisteriä. Pupuista tuli todella kauniit vaikka itse sanonkin. <3

Koronavirus pistää monen yrittäjän ahtaalle. Nyt jos koskaan kannattaa valita kotimaisia tuotteita ja palveluita, jotta työpaikat säilyvät.

Kotimaiset tuotteet ja palvelut tunnistaa @avainlippu -merkinnästä. 🇫🇮Avainlipun voit löytää myös Havin Riihimäen kynttilätehtaalla valmistuvista kynttilöistä, sekä Imatran tehtaalla tehdyistä kattaustuotteista.

Havin tuotteita on mahdollista ostaa turvallisesti verkkokauppasta www.havis.fi kautta. Valikoimasta löydät myös kauniita HAVI’S-tuotteita sekä ihania Muumi-tuotteita.


Narsisseja ei kannata heittää menemään, vaan ne kannattaa istuttaa ulos. Olen istuttanut anopin nuukahtaneet narsissit jo monena keväänä koivikkoomme, joten keväisin sinne nousee jo melkoinen määrä kauniita keltaisia pieniä mattoja sinne tänne. Narsissit on jo aluillaan, joten kävin sieltä kaivamassa sisällekkin lasipurkkiin muutaman sipulin







Aurinkoista loppuviikkoa ja nautitaan nyt ihan luvan kanssa sohvan nurkkaan käpertymisestä!

sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Kymmenen vastausta

Sain Kaunismäen Virpiltä hauskan kysymyksiä ja vastauksia-haasteen. Haaste on lähtenyt matkaan Susannen blogista.

1. Millainen oli lapsuuden kotisi?
Asuin koko lapsuuteni vanhempieni ja isosiskoni kanssa samassa kolme huonetta ja keittiö kerrostaloasunnossa, ensimmäisessä kerroksessa. Se oli kiva ympäristö kasvaa. Kaverit löytyi samasta talosta ja muutenkin meillä oli mukavat naapurit. Pyöräkellarissa järjestetyt pikkujoulut, kesäretket ja siivoustalkoot on jäänyt lämmöllä mieleeni.

Äitini ja minä. Talvisin teimme pihalle lumilinnoja, jäämäkiä, luisteluratoja ja lumiveistoksia.

2. Mitä harrastit lapsena? 
Hevosten hoitoa ja ratsastusta. Minulla oli myös hiiriä, hamsteri ja rottia.

Piipan tallilta. Minä ja Barre

3. Kaunein kukka?
Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta. Kaikki kukat on kauniita; kevään ensimmäiset leskenlehdet ja voikukat ja jouluun kuuluu joulutähdet, hyasintit ja amaryllikset jne.

Olohuoneen huonekuusi varisteli neulasia, joten ostimme tilalle viirivehkan.

4. Mikä elementti (vesi, maa, tuli, ilma) kuvastaa eniten sinua?
Maa. Maa myös kiinalaisen horoskoopin mukaankin. Rauhaa, harmoniaa ja selkeyttä rakastava, joka ei pidä muutoksista. Maasta sanotaan myös, että hän on lämmin persoona, joka saa muut tuntemaan olonsa rakastetuiksi. Maa on luotettava ja sitoutuvainen.
Maa-ihmisenä, minun pitää kuulemma asettaa selkeät rajat ihmissuhteissani. Tämän kanssa olen tehnyt työtä, koska olen myös introvertti. Olen seurallinen, mutta tarvitsen rutkasti omaa rauhaa akkujen lataamiseen (omaan rauhaan lasken miehen ja pojan läsnäolon). Olen siis opetellut olemaan itsekkäämpi.

5. Oletko optimisti vai pessimisti?
Sekä-että. Vähän pessimistinen, mutta ei pessimisti. Pikemminkin siis realisti.

6. Oletko aamun- vai illanvirkku?
Illanvirkku! Illalla, kun pitäisi alkaa rauhoittumaan niin tykkäisin lähteä vaikka ratsastamaan tai voisin vaikka kodin puunata lattiasta kattoon. Parhaiten uni tulee "palkaksi", kun olen saanut jotakin valmiiksi.
(Lapsen myötä päivän puuhat on kyllä kääntyneet nyt aamupäivä painotteiseksi).

7. Unelmamatka?
Olisihan se ihana nauttia etelän lämmöstä, mutta ennemmin houkuttavat pohjoiset maisemat; kuten Norjan lofootit, Ruotsin saariistot tai viedä poika Tanskan Legolandiaan. 

Visbyn reissu 2014

8. Milloin ostit viimeksi jotain itsellesi, mitä se oli?
Tätä piti ihan todella miettiä. Ei ole kyllä itselleni tullut ostettua oikeastaan mitään tän vuoden puolella. Jotain kodin sisustusjuttuja, mutta ne on koko perheen silmän iloksi.

9. Lempikaupunkisi kotimaassa?
Kajaani. Lapsuudessa suuntasimme lomilla Kajaaniin mummon luokse. Liikennepuisto, huippu ihana leikkipuisto, karkkikauppa ja linnanrauniot tuli aina kierrettyä.

10. Kolme elämäsi kauneinta asiaa?
Tietenkin poika, aviomies ja koti.



perjantai 13. maaliskuuta 2020

Leffasuositus - Aika jonka sain

Pääsin keskiviikkona katsomaan Tuukka Temosen ohjaaman Aika jonka sain elokuvan ennakkonäytöksen. Voin todella lämmöllä suositella käydä katsomassa kyseinen elokuva. Leffa on tästä päivästä lähtien kaiken kansan katsottavissa. Nenäliinoja mukaan!

Elokuva ei ole varsinaisesti mikään hevosleffa. Hevoset on vain kauniissa sivuroolissa. Elokuva kertoo uskomattoman, tositapahtumiin pohjautuvan suomalaisen naisen selviytymistarinan. Jaana on ravintoloitsija ja kahden lapsen äiti, jonka vapaa aika menee ratsastuksen parissa.
Jaana elää yhdessä mustasukkaisen ja väkivaltaisen aviomiehen kanssa, jonka hämärähommat eivät kestä päivänvaloa. Perheen tyttäret pitävät sänkyjensä vieressä valmiiksi pakattuja ”seikkailureppuja” siltä varalta, jos heidän pitää paeta keskellä yötä isäänsä mummon luokse. Jaanan elämä saa käännekohdan halvaannuttuaan vakavassa onnettomuudessa.

© Taina Kuikka

© Taina Kuikka


Kiitos Temosille upeasta elokuvasta!  Jaanalle peukut pystyssä, että Tokioon pääsisi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...