sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Päivä Hämeenlinnassa

Päätettiin aamupalan syömisen jälkeen lähteäkin käymään Hämeenlinnassa Wanhanajan lelumarkkinoilla, jotka järjestettiin Palokunnantalolla. Olipa ihastuttavat puitteet ja markkinat täynnä aivan ihania nukkekotiesineitä. <3 


Markkinoilta suunnattiin Hämeen linnaa katsomaan. Linna kierrokselle emme kuitenkaan osallistuneet.



Linnalta suuntasimme pidemmän reitin kautta Aulangon näköalatornille. Reittivalinta osui just nappiin! Olemme kovasti halunneet käydä Metsänkylän navetassa ja sunnuntaisin avoimessa Kahvila Leivintuvassa pannukakulla ja aivan vahingossa nämä ihanuudet tulivatkin reitillämme vastaan. Leivintupa osoittautui ihanan hämyisäksi ja tunnelmalliseksi kahvilaksi, eikä kyllä pannukakuissakaan ollut moitittavaa.  Metsänkylän kartanon ympäristö on pidetty kauniisti huollettuna ja löytyipä sieltä siisteissä aitauksissa super söpöjä aaseja, poni ja alpakoitakin. <3 









Aulangon luonnonsuojelualueella on lumoavan kaunista. Näköalatornille mutkittelee tunnelmallinen yksisuuntainen asfaltoitu tie ja heti alueelle ajettaessa auton edestämme loikki satumaisesti metsäkauriita. Jo tornin juuren näköalatasanteelta avautuu upea kansallismaisema ja reilun 200 portaan jälkeen huipulta avautuu vielä upeampi näköala. Pois tornilta ajetaan eri reittiä, jota ympäröivät myös upeat metsä- ja lampimaisemat. Joskus on otettava eväät mukaan ja lähdettävä nuihin maisemiin ihan patikoimaan! Houkuttelevia eväspaikkoja näytti olevan runsaasti tarjolla. Lapsiperheillekin varmana mieluisa retkikohde!







Ajoimme vielä takaisin Hämeenlinnan keskustaan, kun olin aikaisemmin bongannut houkuttelevan näköisen ravintolan. Julkisivu ja terassi antoi odottaa ihan muuta. Sisälle astuessa olikin hauska yllätys, että ravintola olikin sisustettu fiftari tyylillä ja jos ei kotona olisi hepat olleet odottamassa niin olisimme kyllä keilaamaankin menneet; ravintola piti nääs keilahallinkin sisällää. Fifth Avenue:n henkilökunta oli ihanan hyvän tuulista ja palvelu ja ruoka oli hyvää. Iso plussa suklaakonvehdista, joka tuli kahvin mukana.





Oletko sinä käynyt Hämeenlinnassa tai Aulangolla?

lauantai 29. syyskuuta 2018

Synttärit ja syyspuuhia

Maanantaiaamuna joutui jo ensimmäisen kerran raappaamaan auton ikkunat jäästä töihin lähtiessä. Autolle onneksi teimme tilaa halliin niin ikkunoita ei ole sen jälkeen tarvinnut raapata. Pakkasöitä on nyt ollut useampikin.

Täällä ollaan vietetty syntymäpäiviäni ja valmisteltu puutarhaa talveen. Isäni on ollut tallin vintillä näpertelemässä ja tehnyt sinne lisää vitriini tilaa nukkekoti tekeleille. Eilen kesken työpäivän kipeytyi kurkku ja särky vain yltyi iltaa kohden. Sairastaminen kuuluu tietenkin viikonloppuun. Voi mikä kiva yllätys odotti pihapolulla! Pappilan elämää mummo oli tuonut pullollisen maistiaiseksi oma tekemäänsä sekamehua. Nyt tässä olenkin kovasti hörppinyt kuumaa mehua ja lisännyt sinne joukkoon samaisen bloggaajan tilan hunajaa. Kiitos!
Mies leikkasi hiukseni ja Tipan kanssa pitäisi lähteä ratsastamaan, mutta muuten tämä päivä taitaa mennä aika lailla huiliessa.

Emmin taiteilema upea syntymäpäiväkortti! <3 





Voi miten hyvää makaronilaatikon tyyppistä pastavuokaa tuli koivikon kanttarelleista ja Torino kaura-porkkanapastasta!








Mies osti minulle talliin uudet kakka-kottikärryt synttärilahjaksi ja vanhoista tallikottareista valmisti itselleen polttopuu kärryt.



Aurinkoista viikonloppua!

sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Remppapäivitys seitsemän / valmis aula ja vaatehuone

Mistähän sitä aloittaisi. Postauksen aiheita olisi vaikka kuin paljon, mutta ei tässä ole taas malttanut koneen ääressä istua. Ehkäpä suurin uutinen on, että me olemme vihdoin päässeet siirtämään makuuhuoneen remontoituun yläkertaan. Tykkään uudistuksesta valtavasti. <3 Ihan kokonaan en tuota makuuhuonetta vielä esittele, mutta vähän kurkistetaan miten isompi huone on uuden vaatehuoneen ja uuden aulan myötä muuttunut. Vaatehuonetta ja mitään aulaa ei ennen ole ollut. Portaiden päästä vain käännyttiin molemmin puolin suoraan huoneisiin. Vanhaa oviaukkoa suurennettiin ja teimme uudet väliseinät.  Huone hieman pieneni, mutta tilava se yhä on.

ENNEN 



JÄLKEEN
Vanhat ovet hiottiin ja maalattiin. Ylimpän ruutuun vaihdettiin lasin tilalle puupeili.







Syksyisen kaunista sunnuntaita! 
Mieluusti ihastelen teidänkin remontin aikaansaannoksia; pistäkää remontipostauksistanne linkkejä viestiketjuun.

sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Rauta & Petrooli ja Kissojen yö

Viime viikon sunnuntaina ajoimme Riihimäelle tutustumaan Masinistien järjestämään Rauta ja Petrooli tapahtumaan. Meinasi iskeä epäusko, kun parkkipaikka opasteet ohjasivat koko ajan yhä vaan kauemmaksi messupuistosta. Lopulta Riutan tanssilavalta lähti liityntäkuljetus messupaikalle upeilla vanhoilla linja-autoilla; kannatti uskoa etäparkin opasteisiin loppuun asti. 











Piipahdimme myös viereisessä Iittalan lasimuseossa, kun messurannekkeella sisäänpääsyn sai ryhmälipun hinnalla.




Perjantaina heti töiden jälkeen suuntasin Korkeasaareen kissojen yöhön. Väkeä oli paljon ja auton joutui jättämään melko kauaksi. Kissojen häkkien luona oli tosiaan ruuhkaisaa ja eläinten näkeminen jäi (pimeydenkin vuoksi) vähäiseksi, mutta sää suosi, tunnelma oli rento, hyvää seuraa ja kaunista valotaidetta, joten ilta oli oikein miellyttävä. 








Kissojen yö järjestetään myös ensi perjantaina. Oletko ollut paikalla tai meinaatko mennä?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...