torstai 31. lokakuuta 2019

Lokakuun viimeinen

Viimeistä viedään lokakuun osalta. Juhlitaanko teillä jotenkin Halloweenia? Itse tykkään tästä kummitusjuhlasta, mutta liian kauhua ei saa olla. 🙈  Tänä vuonna ei tullut tehtyä mitään halloweeniin liittyvää, mutta ehkäpä sitten, kun Leevi kasvaa... 🎃

Kyllä se talvi tekee tulojaan. Yöt on jo pakkasen puolella ja vähän luntakin on satanut, mutta maahan se ei ole vielä jäänyt. Puutarha ja piha on saatu aika hyvin laitettua talvikuntoon. Vain kesäterassi pitää vielä siirtää aurausta hankaloittamasta ja turvaan tallin katolta tippuvalta lumimassalta.

Pikku paprikoita ja chilejä lukuunottamatta kasvihuoneet tuottivat tänä vuonna melko heikon sadon. Paprikoista saamme nauttia yhä ja chileistä itse tehdyn makean chilikastikkeen muodossa. Porkkanat eivät tänäkään vuonna pettäneet. Taitaa Leevi saada ensimmäiset porkkanamaistiaiset oman kasvimaan porkkanoista. Lavakasvimaa tuotti kämmenen kokoisia pottuja, mutta avomaan potut meni myyrän suihin.




Nam nam, kaalikeittoa.

Meidän vauva-arjen helpotukseksi omenasato jäi onneksi ihan onnettomaksi. Alettiin kuitenkin kaipaamaan syksyn omenaherkkuja, joten omenapaistos- ja omenapiirakkaomput piti ostaa ihan kaupasta.







Suolaiset piirakat on niin hyviä, että niitä on tullut tässä tehtyä salaatin kera ihan ruoaksi.
Tähän piirakkapohja-ohjeeseen olen kovasti tykästynyt.  





Leppoisaa alkavaa marraskuuta!

sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Ruskainen syksy

Eilisen päivälenkin suoritimme Lahden satamassa: vähän vaihtelua kotinurkkien maisemiin. Tänä syksynä luonto on kyllä tarjonnut upean väriloiston, joten vaunujen kanssa lenkille lähteminen ei kauheasti tiukkaa ole tehnyt. 

Nappasin meille välipalaksi mehevät juustocroissantit suosikki kahvilastani Kahvila Karirannasta. Oli kiva myös käydä katsomassa Lahteen avattua, nuorille suunnattua, upouutta pumptrack -töyssyrataa.
Pumptrack-rata tarkoittaa asfaltoitua, kumpuilevaa ajorataa. Rata on paikoillaan tilapäisesti, ennen kuin paikalle aletaan rakentaa uudistaloja. Tilapäisyys voi tarkoittaa jopa vuosia. Radalla voi liikkua esimerkiksi polkupyörällä sekä potku- ja skeittilaudoilla.









Muuttolintuja on ollut valtavasti liikkeellä. Etenkin valkoposkihanhia on lennellyt tuhansittain ja isoja parvia on viettänyt aikaa myös pelloillamme. Hanhista lähtee kyllä aikamoinen kaakatus (ja hirmuisesti kakkaa). 


Näkymä olohuoneen ikkunastamme on kuin maalaus.

 Mukavaa viikonloppua!

sunnuntai 6. lokakuuta 2019

BIC fineliner -tussit testauksessa

Yhteistyössä Buzzadorin kanssa sain testattavaksi BIC Intensity Fine kapeat fineliner -tussit.

BIC Intensity Fine on kapea finelinerkynä, jossa on ohut kärki ja vesipohjainen muste. Kynissä on 20 kirkasta väriä. Muste ei tule läpi useimmista paperilaaduista. Metallireunus suojaa kärkeä, kun käytät sabluunaa tai viivainta.

Olipa mukava päästä BIC kampanjaan mukaan! Tussit ovat mukavan kevyitä ja kapeita käteen. Terä on ohut tarkkaankin piirtelyyn tai kirjoitteluun (vielä, kun osais piirtää...) ja ovat näin hyvin monikäyttöiset. Jälki on siistiä. Tykkään kovasti tussien värisävyistä. Laajoja pintoja en kuitenkaan näillä lähtisi värittämään. Kiitos Buzzador ja BIC!





Buzzador on suosittelumedia, johon liittymällä voit päästä mielenkiintoisiin ja hauskoihin kampanjoihin mukaan, joissa saa tuotteita maksutta (tai edullisemmalla hinnalla) testattavaksi ja ystäville jaettavaksi. Buzzador perustuu vapaaehtoisuuteen, eikä mihinkään kampanjaan ole pakko lähteä mukaan. Tuotteista tulee kertoa oma rehellinen mielipide ja jakaa kokemuksia tuotteista myös eteenpäin. Buzzadorina olen päässyt testaamaan mm.: Vileda siivousliinoja, Air Wick tuoksukynttilöitä, Veet Easy Wax vahausmenetelmää, protoiinipatukoita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...