lauantai 28. syyskuuta 2019

Huovilan puiston valon ja musiikin ilta

Sivupalkkiin kerkesinkin jo jokunen päivä sitten lisätä uuden kuvakkeen. Pääsin nääs mukaan Päijät-blogit blogiyhteisöön. 

Päijät-blogit on Päijät-Hämeen alueella toimiva raikas blogiyhteisö, jonka tavoitteena on tuoda positiivisessa mielessä esille upeita blogeja, mielenkiintoista ja laadukasta luettavaa sekä paikallisia yrityksiä ja tapahtumia.
Yhteisön alla toimii noin 20 bloggaajaa ja/tai instabloggaajaa. Aihepiirit vaihtelevat aina perhelifestylesta hyvinvointiin, kauneuteen ja muotiin, paikallisista menovinkeistä matkailuun ja käsitöistä kotiin ja puutarhanhoitoon. Yhdessä haluamme nostaa Lahtea ja sen ympäristökuntia luomalla positiivista mielikuvaa ja tuomalla esiin ainutlaatuisia asioita alueeltamme. Tähän hyvin liittyen kävimmekin juuri sopivasti eilen illalla ulkoilemassa Kärkölässä, Huovilan puistossa, jossa järjestettiin valon ja musiikin ilta. Leevi kulki iskän sylissä rintarepussa. Vaunujen kanssa olisi ollut ihmispaljoudessa ja roihujen seassa hiukka hankala liikkua.

Puisto oli valaistu sadoilla kynttilöillä, roihuilla ja lyhdyillä. Taisi olla jopa kaikki puiston polut roihuilla valaistuna. Musiikkiesityksiä oli ladossa, kauppamakasiinissa ja riihikirkossa. Lammen rannalla nuotion äärellä tuli ihan rippikoulufiilis, kun siellä laulettiin kitaran säestyksellä klassikkokappaleita. Museoalueella oli kahvila avoinna sekä pihalla teltoissa oli myynnissä lettuja, makkaraa, popcorneja ja hattaraa. Pysäköintialueella oli myös lapsille heijastinrata. Oli erittäin kaunis koko perheelle soveltuva tapahtuma!










torstai 19. syyskuuta 2019

Alkusyksyn kuulumisia

Niin se vaan elokuu vaihtui syyskuuhun ja kesä meni. Syyskuukin on jo puolessa välissä ja viime yönä oli ensimmäinen hallayökin. Arkeni pyörii Leevin ympärillä. Jäbä kasvaa ja kehittyy ihan valtavalla vauhdilla. Lauantaina Leevi täyttääkin jo kaksitoista viikkoa. Joku voisi vähän ajan kulua hidastaa, kun vauva-aika tuntuu tähän tahtiin menevän ihan liian nopeasti ohi. Kyllä meillä kitistään ja itketään, kun vatsaa väntää, mutta enimmäkseen kuitenkin jokellellaan tyytyväisenä. Yölläkin herätään syömään melko tiuhaan tahtiin, mutta onneksi aamuisin tuo isä ottaa pojan alakertaa niin olen saanut vielä jatkaa unia. 

Vauva-arjesta yritän tehdä jossain vaiheessa ihan omankin postauksen. Yhtenä postaus aiheena tulee myös olemaan remontoitu olohuoneemme, joka saa tänään lattialistat paikoilleen. ;) 





Lavakasvimaa ei tänäkään vuonna pettänyt porkkanasadolla. Yllä olevat porkkanat ovat pienemmästä päästä. Porkkanaa tuleekin nyt paljon syötyä ja käytettyä kaikenlaisessa muodossa. Porkkanakakku on yksi suosikki leivonnaisista. Nakukakuksi tehtynä se vasta herkullista onkin! Joka suupalalla tuota ihanaa kuorrutetta: nam nam!

Parhaat ruokablogit sivustolla on menossa syyskilpailu. 
Käykää tekin TÄSTÄ äänestämässä omaa suosikkianne. 
Oma porkkana-kinuski nakukakku ohjenikin on kilpailussa mukana.


Pienet pensasmustikkamme tuotti melko runsaan sadon ja maku on vain parantunut syksyä kohden. Mustikoita on ollut ihana käydä napostelemassa, kun pihalla on pyörinyt.



Herneet kylvin vasta kesäkuun lopussa, mutta hyvin kerkesivät kasvamaan ja tuottamaan makean sadon (silpoyhdinhernettä).


Lavakasvimaahan tuli laitettua muutama siemenperuna, jotka tuottivat kämmen kokoisia pottuja. Yhdestäkin keitetystä potusta tuli ihan täyteen.






Riistakameralla on ollut hiljaista, mutta ei ihme. Siirrettiin kamera ihan omaan kotipihaan. Eläimet ovatkin siirtyneet pellon tälle reunalle. Päivittäin pihassamme tepastelee kauriita, supikoiria, kettuja ja pupuja.  




Nyt on lähdettävä vaipan vaihtoon. Oikein mukavaa loppuviikkoa!


sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Lapsille SF Kids 2kk maksutta

Yhteistyössä Buzzadorin kanssa sain teille jaettavaksi koodin jolla voitte käydä rekisteröimässä lapsillenne SF Kids Play nettipalvelun kahdeksi kuukaudeksi maksutta käyttöönne.

SF Kids Play nettipalvelu näyttää kivalta. Uskoisin Leevinkin siitä pitävän, mutta ikää saisi tulla vielä vähän lisää. 10 viikkoista poikaamme tv:n katselu kiehtoo jo kyllä kovasti. Tv on meillä on aina päällä, mutta pojalle yritän kuitenkin luoda toistaiseksi vielä muuta virikettä. :D 

SF Kids Play on yksinkertainen ja hauska nettipalvelu, jossa voit katsella lasten elokuvia ja lasten sarjoja. Palvelusta löydät paljon katsottavaa Pipsa Possusta Astrid Lindgrenin suosituimpiin hahmoihin. SF Kids Playssa on yksinkertainen design, jonka avulla lasten on helppoa käyttää sovellusta itse ja valita elokuva tai sarja. Täältä löydät monia lasten suosikkihahmoja ja voit ladata lasten suosikkeja, joita he voivat seurata offline-tilassa – kätevä matkalla esikoulusta/koulusta kotiin tai hiihtoloman aikana.

SF Kids Play näkyy netin kautta, matkapuhelimella ja tabletilla sekä uusimmissa Apple TV -laitteissa. Voit katsella sisältöä myös Airplay tai Chromecast -palvelujen kautta.

Käytä tilaisuus hyväksi ja testaa SF Kids Play – Lasten oma nettipalvelu 2 kuukauden ajan ilmaiseksi koodilla: BUZZSFKIDS19


keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Ristiäiset ja meidän häät

Viikko sitten poikamme sai kasteessa nimen Leevi Matias ja päätimme samalla miltein viidentoista vuoden yhteiselon jälkeen avioitua. Juhlat olivat pienet, mutta ihanan lämminhenkiset. Kutsuimme vain muutaman lähisukulaisen ja ystäviämme. 

En ottanut stressiä vaikka suunnittelulle ei paljoa aikaa ollut. Juhlista tuli kuitenkin oikein onnistuneet. Kuukauden sisällä saatiin varattua kirkko, juhlapaikka, pitopalvelu, ruoat, kakut, puvut, kampaus/meikki, sormus, somisteet, valokuvaaja...  

Menu:
fetajuustosalaatti
lämminsavulohisalaatti
salaattikastike
perunat
bbq broilerivartaat 
lihapullat
pippurikastike
sämpylät ja levite

Mekkoni löytyi Zalandosta. Kampauksen ja meikin teki Kotikampaamo, Tmi Jasmin Mäntynen, ruoka tuli Resta Nomiasta, kakut valmisti Kakkuviikarin vispailuja, pullat leipoi Hyvän olon Mestari. Kukat Plantagen ja KukkaKaristo. Kiitos Annika Marjamäelle / Ammikanala upeista valokuvista (tämänkin postauksen kuvat)! Erityisen iso kiitos siskolleni, joka auttoi juhlapaikan laitossa ja siivoamisessa!












Kiitos kaikille onnitteluista ja kiitos ihanille vieraillemme! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...