maanantai 14. joulukuuta 2020

Jouluista iloa korona-ahdistukseen peikkorinteestä

Kyllä tämä korona-aika melko koville ottaa. Jatkuvaa varuillaan oloa ja pientä pelkoa takaraivossa. Ei ihan ole ollut sellainen hoitovapaa kuin suunnittelin. Ollaanpa sentään saatu olla kotona "turvassa" ja onneksi hoitovaapaata on vielä puolitoista vuotta jäljellä. Nyt vielä tässä joulun alla yritämme olla vielä varovaisempia, jotta joulua voisimme vietää isovanhempien seurassa. 

Tämä viikko alkoi ihanissa merkeissä. Poika nukkui niin hyvät päiväunet, että jouduin ihan herättelemään. Jäbä vain käänsi kylkeä, mutta taikasana lähdetään autoretkelle sai sen silmät kirkkaana pomppaamaan pystyyn. Välipala nautittiin tohkeissaan jännityksestä kikatellen. Retket on erityisen mieluisia tuolle taaperolle. 

Olin varannut meille käynnin Askolassa sijaitsevaan Peikkorinteen kotieläintilalle. Koska Korona niin kotieläinpiha järjestää omatoimivierailuja, jonne voi tulla perhe kerrallaan nauttimaan eläinten seurasta. Piha on näin avoinna joka päivä klo. 12.00-19.00. Varauksen voi käydä tekemässä heidän facebook sivuillaan josta löytyy kuva, jonka kommenttiosioon aukeaa varauslista aina edeltävän viikon lopulla. Varaukset on tunnin välein. Hinta: 5€/hlö ja maksuohjeet löytyvät portilta. 
Oli kyllä kyllä erityisen korona turvallinen retki, kun emme kohdanneet tilalla, kuin eläimiä!

Voi mikä ihana hiljaisuus laskeutui, kun astuimme autosta pihalle. Hämärä oli alkanut jo laskeutumaan, joten hetken pohdimme, että mahdammeko olla edes oikeassa paikassa. Kyllähän sieltä alkoi eläinten ääniä kuulumaan ja portin vierestä erottuivatkin jo alpakat. Pihapiiri oli valaistu tunnelmallisesti jouluvaloilla ja voi, että miten herttainen vasikka pompsahteli heti meitä vastaan. 













Lämmöllä voin suositella Peikkorinteessä vierailua! 
Me aiomme kyllä vierailla tilalla toistekkin. 
Pongo kenguru pysytteli tällä kertaa piilossa, joten sekin olisi mukava vielä nähdä.

Kiitos Peikkorinne!


tiistai 17. marraskuuta 2020

Syksyn kuulumisia kuvin

Instaa on tullut päivitettyä, mutta blogi on meinannut jäädä ihan hunningolle. Meidän syksy on ylläri pylläri vierähtänyt kotona. Muutaman kerran viikossa ollaan sentään käyty pojan kanssa perhekerhossa.



Leikkipuistotreffit
Leikkipuistotreffit ystävän kanssa.






Luonnon tekemä taidemaalaus. Kuurankukkia lasisen ulkopöydän päällä.






Helpot teeleivät




Ministelemäänkin olen kerinnyt. Keskeneräinen hiiritalo.



Jokos sielläkin jo kovasti odotellaan joulua?

sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Love Beauty and Planet Buzzauksessa

*Yhteistyössä Buzzadorin kanssa / tuotteet saatu

Olen kuukauden ajan testannut hiuksiini Love Beauty and Planet -sarjan Volume and Bounty shampoota ja hoitoainetta.

Volume and Bounty sarjan tuotteet soveltuvat erityisesti ohuelle ja hennolle hiustyypille. Volyymia lisäävät shampoo ja hoitoaine sisältävät luonnollista kookosvettä ja koostumuksen, joka auttaa palauttamaan ja kosteuttamaan hiuksiasi. Hiuksiin tulee tuuheutta, pehmeyttä ja upeaa kiiltoa ilman epämieluisaa raskasta tunnetta. Tuoksussa on mukana myös vastuullisesti tuotettua marokkolaista mimosankukkaa.

+ vegaaninen
+ pullot 100% kierrätysmuovia
+ 97% ainesosista luonnollista alkuperää
+ Ei sisällä silikonia
+ Ei sisällä keinotekoisia väriaineita
+ Omat hiukseni ovat juurikin hennot ja ohuet. Tykästyin tuotteiden hiuksiin jättämään kiiltoon sekä ilmavan pehmeään tunteeseen
+ Houkuttelevat ja kauniit pullot

- Ei ole kotimainen tuote
- Tuoksu pitkäkestoinen ja melko voimakas

Volume and Bounty sarja on osoittautunut tuotetestauksessa oikein tehokkaaksi hiuksilleni. Tuote tekee sen mitä lupaa. Hiukseni ovat olleet miellyttävän kiiltävät ja ilmavat. Pesuaineet ovat huuhtoutuneet helposti, eivätkä ole jättäneet hiuksiin rasvaisuuden tunnetta. Tuoksu on kivan raikas, mutta se on kuitenkin melko voimakas. Alkuun haistoin pesuaineen vahvana vielä seuraavanakin päivänä. Olen ilmeisesti tottunut tuoksuun tai tuoksu on avatuissa pulloissa hieman laimentunut. Herkkänenäisten työkavereitteni puolesta mietin, että mahtaisikohan tuoksu heitä häiritä, jos nyt töissä kävisin.
Voin kyllä suositella tuotetta ja onhan nuo pullot kauniin näköiset kylpyhuoneen pesuainehyllyssä. 




Love Beauty and Planetilla on tavoite: "Pyrimme siihen, että kaikki mitä valmistamme on hyväksi sekä kauneuden että planeettamme kannalta. Kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan kuuluu tuotteen koko elinkaari myös käytön jälkeen. Ainesosia, tuotepakkauksia ja yhteistyökumppaneita on harkittu tarkoin. Pullomme on valmistettu 100% kierrätysmuovista ja ne voi käytön jälkeen kierrättää. Emme ole vielä täydellisiä vaan kehitämme tuotteitamme jatkuvasti, jotta ne ovat jatkossa entistäkin parempi valinta".

Oletko sinä kokeillut Love Beauty and Planet tuotteita?

Buzzador on suosittelumedia, johon liittymällä voit päästä mielenkiintoisiin ja hauskoihin kampanjoihin mukaan, joissa saa tuotteita maksutta (tai edullisemmalla hinnalla) testattavaksi. Buzzador perustuu vapaaehtoisuuteen, eikä mihinkään kampanjaan ole pakko lähteä mukaan. Tuotteista tulee kertoa oma rehellinen mielipide ja jakaa kokemuksia tuotteista myös eteenpäin. Buzzadorina olen päässyt testaamaan mm.: Vileda siivousliinoja, Air Wick tuoksukynttilöitä, Veet Easy Wax vahausmenetelmää, protoiinipatukoita, värikyniä, Libresse siteitä.

torstai 8. lokakuuta 2020

Napero, Peppe ja Kolmikko

Postaus toteutettu yhteistyössä Kustannus-Mäkelä Oy:n kanssa.

Kustannus-Mäkelä on vuonna 1971 perustettu, Karkkilassa toimiva perheyritys. Kustantamo tunnetaan ennen kaikkea laadukkaista lasten- ja nuortenkirjoistaan, käytännönläheisistä harraste kirjoista ja kotimaisista dekkareista. Mäkelä haluaa kasvattaa omalta osaltaan uusia suomalaisia lukija sukupolvia.
Valikoimassa on erityinen sija lastenkirjoilla; aivan pienimpien katselukirjoista leikki-ikäisten kuvakirjoihin ja lukemaan opettelevien helppolukuisiin tarinoihin.

Voi miten mukava paketti odotti postilaatikossa, kun saavuimme kotiin leikkipuistosta leikkimästä. Mäkelä oli lähettänyt kolme ihastuttavaa kirjaa lasten kirjasarjoista Napero, Peppe ja Kolmikko. Kovasti paketin sisältö herätti pojan kiinnostusta. 

Kolmikon hedelmähetki

Kolmikko kirjasarjassa seikkailevat Iida, Valle ja Essi. Tarinat sijoittuvat päiväkotimaailmaan. Opettavainen, kauniisti kuvitettu kirjasarja soveltuu erityisesti päiväkotia käyville, parin vuoden vanhasta eteenpäin. Varhaiskasvattajana tykkäisin myös lukea tätä sarjaa hoitolasteni kanssa päiväkodissa. 

Kolmikon hedelmähetki kirjassa on välipalan aika. Hoitaja paloittelee omenan, päärynän ja appelsiinin niin, että kaikki saavat saman verran. Mutta Iida, Valle ja Essi tahtovatkin kokonaisen hedelmän. Kolmikko on nokkela ratkaisemaan pulman ja lopputulokseen kaikki ovat tyytyväisiä.





Peppe potalla

Peppellä on potta, mutta potta on tyhjä. Mitä siihen laitetaan? Palikoitako? Vai Hiiruli? Ei sentään! Mitä Peppen pottaan mahtaa tulla?

Tämä on ollut meidän pojalle kyllä erityisen mieluinen ja on kyllä näistä kirjoista tämän äidinkin suosikki. Kirjaa on luettu ja naurettu monta kertaa päivässä. Mervi Lindmanin tarinankerronta ja kuvitus on humoristinen, mutta lämminhenkinen. Kirja on tarpeeksi selkeä ja 1v tunnistaa siitä tuttuja juttuja. Pottailuakin harjoitellaan parhaillaan, joten aihekin on ajankohtainen. 
Peppe kirjoja tahdon kyllä meidän kirjahyllyyn lisää. <3 





Napero heittää
Napero on loputtoman tiedonhaluinen ja väsymättömän kiinnostunut kaikesta ympärillään olevasta. Onneksi kärsivällinen isä auttaa pientä tutkimusmatkailijaa tiukan paikan tullen.

Napero on kova nakkelemaan. Kotona on korillinen palloja. Pallot pomppivat sinne sun tänne... Missä pallot ovat nyt?
Kuvitus on veikeä ja kaunis, mutta värimaailmaltaan kirja on tylsähkö, jonka vuoksi kirja ei oikein meidän taaperoa kiinnostanut. Vähän pitää pojalle vielä tulla ikää lisää, niin ehkä sitten syttyy mielenkiinto, koska juoni on kuitenkin kiinnostava. Nyt kirjassa oli parasta etu- ja takakansien pallot. :D 




Kiitos Kustannus-Mäkelä! 

Mitkä ovat teidän taaperoiden lemppari kirjoja?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...