lauantai 17. syyskuuta 2016

Makuuhuoneen uudet tekstiilit

Ette tiedäkkään kuinka vaikeaa voi olla löytää verhotankoon kannattimia ja päiväpeittoa sänkyyn.. Käynti Ikeassa piti riittää.. Ikean nettisivujen mukaan haluamaani päiväpeittoa piti löytyä hyvin todennäköisesti valitsemastani kaupasta ja oikein viisi vihreää valoa. Kärry täynnä tavaraa saavuimme petivaate osastolle huomataksemme vain, että hylly onkin tyhjä. Myyjä kyllä iloisesti ilmoitti, että sunnuntaina tulee lisää. Se tieto ei nyt paljoa meitä lämmittänyt, koska parisataa kilometriä ei ihan päiväpeitteen takia viitsi lähteä ajelemaan..

Samanvärinen päiväpeitto löytyi seuraavana päivänä Jyskistä. Tohkeissani kerkesin sen jo silittämään, kunnes sängynpäälle levitettynä tajusinkin sen olevan aivan liian pieni ja sehän olikin ilmeisesti vain puolipäiväpeitto.

Sain eilen vielä isännän käväisemään kanssani paikallisessa tokmannissa. Rönttövaatteisiin pukeutuneena, ilman meikkiä, hiuksetkin vain ponnarille vetäistynä, kilometrejä auton mittariin kertyikin viitisenkymmentä.. Päiväpeitto löytyi ensimmäisestä kaupasta, mutta verhotangon kannattimet löytyi vasta viidennestä kaupasta, kun ylläri pylläri nekin olivat päässeet kaupoista loppumaan tai olivat väärän kokoiset. Ostettiin kyllä Ikeasta kannattimia, mutta ostettiin vain kolme pakettia, kuin kuusi olisi tarvittu. Kuviteltiin, että kannattimia olisi paketissa ollut kaksi, mutta eipäs ollutkaan..

Uusikin päiväpeitto osoittaui vieläkin liian lyhyeksi ja liian vaaleaksi. Se Ikean hieman tummemman harmaampi olisi ollut just täydellinen! Tokmannin päiväpeiton alta pilkottavat nyt tulevat pukuhuoneen kattopaneelitkin.. En millään raaskisi, mutta kyllä taidan sen Ikean päiväpeiton vielä tilata.. (Tuttavat vink vink: vaaleanharmaa päiväpeitto olisi kaupan.)

Ennen..

..Jälkeen

Ikkunassa ei ollut laisinkaan verhoja. Verhoklipsejä pidin epäkäytännöllisenä ja siinä päällä kaamea kuvioitu verholauta loi tunkkaisen tunnelman. Verholauta keräsi paljoa pölyäkin itseensä.

Kuvioitu verholauta.

Verholauta sai lähteä, kisko vaihtui tankoon ja nyt ikkunaa koristavat lyhennetyt Ikean Vivan verhot. Matto vaihtui Hampen mattoon.

Nämä Årstid pöytävalaisimet olivat niin suloiset, että en voinut vastustaa. On ne ihanat. <3

Makuuhuoneen taulun olen teettänyt pienestä valkoreunaisesta valokuvasta. Kuva on otettu Karjalasta ja suomenhevosen rattailla istuvat mieheni pappa ja hänen mummonsa. 

Tykkään huoneen tapeteista valtavasti, mutta alla olevaan pinkopahviin on tullut repeymiä/lörpähtämisiä, joten seinät kaipaavat jossain vaiheessa kunnollisen uudistuksen. Lattian muovimattokaan ei oikein miellytä.. Katon panelit ovat siistissä kunnossa ja pidän niistä kovasti; ehkä katon kyllä voisi maalata valkoiseksi. 

Myös olohuone on saanut tekstiileillä uutta ilmettä, mutta sinne olen suunnitellut muutaman DIY idean mitkä haluan toteuttaa ennen esittelyä. :) 

Syksyistä viikonloppua!

6 kommenttia:

  1. Hieno makuuhuone ja tosi kiva tuo taulu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Kyllä tuo päiväpeitto on vielä vaihdettava. :P Itsekkin tuosta taulusta tykkään kovasti. Se on kanvastaulu, mutta siinä ei ollut ollenkaan varaa käännöksille tai papan ja hevosen pää olisivat puolittuneet, joten laitoin kehyksiin. Alkuperäinen kuva oli ihan pikkuruinen, joten ihme, että suurentaminen onnistui noinkin isoksi! Harmittaa, kun ei tullut silloin enemmänkin tauluja teetettyä, koska nyt ovat hinnat pompsahtaneet aika arvokkaisiin lukemiin. Vanhoja ihania kuvia olisi kyllä vaikka kuinka paljon. :)

      Poista
  2. Aivan ihana tuo taulu, mun mielestä tuo uusi päiväpeitekin on kiva. Pienillä muutoksilla saa kyllä paljon muutettua fiilistä. Kivaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän paljon huone muuttui vain tekstiilejä vaihtamalla. Myös pöytävalon kirkkaampi valo toi kaipaamaani raikkautta. Sängynpeiton pittuus olisi ihan ok, jos sängyn alla ei tarvitsisi säilyttää mitään. Sängynalunen näkyy keittiöön ja olohuoneeseenkin kuljetaan makkarin kautta, joten kyllä peite saisi olla vielä isompi. Jyskin peitto oli samanvärinen, kuin Ikean peitto. Sen väri näytti niin paljon paremmalta. :)

      Poista
  3. Onpa harmillista, että päiväpeitteet olivat sattuneet loppumaan :/
    Mutta ei nämäkään peitteet ole ollenkaan huonoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo vanha ruskea päiväpeitto ei paljoa asetteluja kaivannut. Sen, kun vain heitti sängynpäälle niin se asettui siihen itsekseen. Tykkäsin siitä kovasti. Yhdeksän vuotta ollaan sitä jo kuitenkin katseltu ja värikin on haalistunut, joten ajattelin, että ehkä nyt alkaa olemaan aika luopua siitä. :D Jyskin aivan liian pieni päiväpeitto oli saman värinen, kuin Ikean ja se näytti hirmuisen hyvältä sängyn päällä! Tuo vaaleanharmaa ei vaan tuo samanlaista tunnelmaa.. :D Niin ja tuon alta näkyy kattopanelit keittiön puolelle asti. :,D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...