sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Kasvisruokapäivä ja porkkanalla herkuttelua

Olemme jo pitkään pärjätty niin, että käymme ruokakaupassa korkeintaan kerran viikossa. Lihoihin on vaikea saada pitkiä päiväyksiä, mutta kasvisruistakin voi saada maistuvia ja täyttäviä päivällisiä. Soya+ ohuita soijasuikaleita pyrimmi pitämään aina kaapissa. Näistä suikaleista valmistettu kastike maistuu ihan kanakastikkeelta! Tällä ohjeella saa kyllä lapsetkin huijattua syömään kasvisruokaa.
Tällä kertaa mies valmisti soijasuikalekastikkeen seuraksi omasta kesäkurpitsasta herkullisia kesäkurpitsapihvejä.




S-ryhmän valikoimaan on tullut kotimaista merkin alle kaura kasvisrasvasekoitetta. On muuten hyvää! Jokos olette kokeilleet?


Jälkiruoaksi kehittelin meille porkkanakakun. Yhdistelin ohjeitani ja vihdoin valmistui mieleinen, mehevä ja ja erityisen maistuva piirakka sekoittamalla ainekset vain keskenään ilman vatkaamisia. Kyseisessä leivonnaisessa voita ja sokeriakin käytetään melko runsaasti, mutta vähensin niitäkin, mutta sitä ei kyllä maussa huomaa! Mielestäni porkkanakakun päällisessä kuuluisi olla sulatejuustoa, mutta tällä kertaa jääkaapissa oli vain tuorejuustoa; hyvä niin, koska tuorejuusto kuorrutteesta tulikin parempaa. Nam; tähän tulee niin himo! Onneksi porkkanaa tuli kylvettyä ihan rutkasti, joten niistä riittää aineksia pakkasten tuloon asti. Ohje löytyy tästä.



Tehdäänkö teillä kasvisruokaa?

12 kommenttia:

  1. Kylläpäs näyttää herkulliselta. Niin kauniit valokuvat. Kasvisruokaa tehdään, mies laittoi just äsken uuniin kukkakaaligratiinin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkakaali onkin nyt todella edullista. Me kans tehtiin yks päivä kukkakaaligratiinia. Tuli nuukuuksissa ostettua hyvin pieni kukkakaali, joten gratiinikin oli melko pieni. Hintalapun lätkäistyä vasta tajusin kuinka edullista se oli, mutta en sitten kehdannut enää mennä vaihtamaan kaalia isompaan. :D

      Poista
  2. Näyttää todella herkulliselta!
    Haluaisin kokeilla kasvisruokaa, mutta täällä asuvalla kaksilahkeisella on ennakkoluuloja kasvisruokaa kohtaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teet tuollaisen soijasuikalekastikkeen juurikin nuista (Prismasta) ostetuista ohuista suikaleista etkä puhu mitään. ;) Hyvin upposi kanakastikkeena meidän molempien vanhemmillekkin. :P

      Poista
  3. Koska syödään ;)? Ihanan näköistä ruokaa! Ja meillä syödään kasvisruokaa usein tai minä syön. Teen pojille usein jotain kanaa/lihaa ja itselleni kasvisversion koska tykkään kasviksista ja niillä saa kivasti kevennettyä. Tuo porkkanakakku maistuis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii: ;D
      Hyvin tehty kasvisruoka ei todella lihaa kaipaa ja on kyllä herkullista! Miksikään ituhipiksi en ryhtyisi; lihaakin pitää saada, mutta kasvisruilla saa mukavaa vaihtelua. :D Porkkanakakku on kyllä ihan parasta. <3

      Poista
  4. Huikean maittavat tarjoomukset ja kauniit kattaukset ❤️
    Ihanat pihjalanmarjat.
    Kanalta maistuvat soijasuikaleet jäivät kiinnostamaan... 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan todettu, että soijasuikaleissa on isoja eroja maussa, mutta juurikin nämä Prismasta ostetut ohuet Soya+ suikaleet on ihan parhaita! Ovat vielä edullisiakin ja pussista tulee useampikin ruoka. Voisin syödä tuota kastiketta vaik joka päivä. :P Todellakin suosittelen maistamaan!

      Poista
  5. Meillä syödään ainakin puolet ruuista kasvisperäisiä. Juniori on ihastunut härkkikseen ja on opetellut sen kokkausta. Spgettikastike kesäkurpitsa-spagetilla on ihan sikä hyvää💜 Itse rakastan porkkan-inkivääri sosekeittoa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun nyt on tullut näitä maistuvia lihankorvikkeita! <3
      Sosekeitot on niin hyviä! Keiton näkeminen ei niin ilahduta, mutta joka kerta maku yllättää positiivisesti. :,D Kesäkurpitsalasagne on kans super hyvää. :P

      Poista
  6. Ihana porkkanakakku. Mekin vähennettiin kaupassa käyminen kahteen kertaan viikossa. On muutakin tekemistä kuin notkua iltaisin kaupassa =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä todellakin alkoi kans nyppiä kaupassa käynti, joten ihan vaan päätettiin että kerta viikossa saa riittää. Kulutkin pysyy paremmin kurissa ja viikko-ostoksista selvitään n. 60€. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...