torstai 26. lokakuuta 2017

Ensilumi sateli maahan

Samanlainen näky oli vastassa tänä aamuna kuin eilenkin, kun heräsin ja astelin tuvan puolelle. Kissa lueskelemassa isännän kanssa aamu-uutisia. 


Ulkona näytti erilaiselta. Maahan oli satanut aamuyön aikana ensilumi ja koko ajan lunta vain pyryttää lisää.


Kissallakin oli tarve päästä ulos, mutta kovaa se kuitenkin paineli pihan poikki lumettomaan latoon ja hevosten ulos laiton jälkeen tuli samaan aikaan takaisin sisälle. Perjantaina kerkesin ennen pakkasia pelastamaan pihalta muutaman auringonkukannupun sisälle. Sitkeästi kukat yrittävät terälehtiään aukaista. Muuten sisällä näyttää niin hämyiseltä, että tekisi mieli kaivaa jouluvalot esille. 

8 kommenttia:

 1. Meillä satoi täällä Lohjalla noin 10 cm lunta. Mökillä on vielä mukuloitakin maassa. Täällä rivarinpihalla sain ennen lumen tuloa haravoitua ja leikattua perennat. Taas se yllätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tännekkin on nyt päivän aikana satanut tuon 10cm. Taas se talvi todella yllätti! Kuvittelin viettäväni loman hieman erilaisissa tunnelmissa. Alkuviikko meni puutarhan laitossa ja juuri saatiin eilen mekin paikat siihen kuntoon, että lumi ei haittaa, mutta enpä sitä olisi vielä kaivannut! Yksi kukkapenkki jäi leikkaamatta. Kello tulee vasta kuusi ja ulkona on ihan hämärää; ihan on sellainen fiisis, että voisi jo jouluvalot ja koristeet ripustaa. :)

   Poista
 2. Oi oi miten paljon lunta olette saaneet. Me täällä Pohjois-Karjalassa olemme säästyneet lumisateilta. - Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko päivän on lunta satanut vielä lisää. Ihan kunnon talvi tuli kerta rysäyksellä. Hyrrr.. Joulukoristeet tekisi mieli jo ripustaa. :P

   Poista
 3. Lumi on ihanan näköistä 💙Meilläkin tänään satelee.
  Tosi kaunis kuva auringonkukista 🌻
  Kivaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä vielä olisi lunta kaivannut. Loma mennyt ihan erilailla, kuin suunnittelin. Yläkerran remonttia piti tehdä, mutta viikko mennyt pihan laitossa talvikuntoon ja nytkin mies joutuu lähteä auraamaan. Yläkerran huoneet on sentään nyt tyhjennetty ja jos vaik huomenna ei sataisi niin pääsis materiaali ostoksille. :) Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 4. Upea maisema, maalla on kyllä niin kaunista vuodenajasta riippumatta ♥ Täälläkin satoi eilen ensilumi, mutta aika märkänä. Tänään ollut vähän talvisempaa, mutta eiköhän tuo jo viikonlopuna sula pois. Talvista viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mun puolesta lumi voisi vielä sulaa pois vaikka ihan kauniilta näyttääkin. On niin märkää ja liukasta. :-/ Hyrr, auton kaivaminen lumesta työpaikan pihasta ei houkuta; huh onneksi nyt olen lomalla. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...