sunnuntai 22. lokakuuta 2017

I love me - Horse show -päivä ja sadonkorjuuta

Olipa eilen mukava päivä siskon kanssa ja kylläpä tuli naurettua! I Love Me messuilla vierähti useampi tunti. Mieleisintä messuilla oli kaikenlaisten "terveys herkkujen" maisteleminen. Alla oleva kuva kuvaa kuitenkin sitä mitä I love me minulle oikeasti tarkoittaa; perus ruokaa ja välillä on lupa herkutella ihan oikeilla herkuilla. 


Messujen ilmaisnäytteitä. Käsisaippua on Horse Showsta.

Varasimme hyvin aikaa siirtyä messukeskuksesta jäähalliin ja suunnitteilla oli päästä rauhassa kiertelemään Horse Shown expo-aluetta. Loppujen  lopuksi astuimme jäähalliin sisälle vasta neljä minuuttia ennen esityksen alkua. Jäähallin ympäristön rakennustyöt ja Linnanmäen samanaikaiset valokarnevaalit aiheuttivat sen, ettemme löytäneet parkkipaikkaa. Päädyttiin palaamaan messukeskuksen parkkihalliin ja kävelemään sieltä hallille. Mut hei, me selvittiin hengissä ratikoiden joukossa isolla katumaasturilla! 


Tänään meni päivä putarhatöissä ja sadonkorjuussa. Vanha kasvihuone on nyt tyhjennetty viimeisistä paprikoista, chileistä ja kurkuista. Lavakasvimaasta on kerätty purjot, porkkanat ja pieni sato parsakaalia. Loput perunatkin on kaivettu ylös. Tämän vuoden perunasato on ollut kyllä surkea. Ehkä nuista sinisistä blue congo perunoista saa ensi kesäksi nipin napin siemenperunat.

Olipas työ paloitella porkkanat, purjot, chilit ja paprikat, mutta nyt meillä on pakkasessa pussitettuna talven varalle omia kasviksia. Hiukan sormen päitä polttelee chilien käsittely. :D
Uudempaan kasvihuoneeseen jäi vielä tomaatteja, chilejä ja paprikoita.


Muutama porkkana pääsi raastimeen ja raasteesta syntyi porkkanakakku ja loput meni jauhelihan joukkoon jauhelihapihveihin. Vitjat, että tuo oma kasvattama parsakaali oli hyvää! 
Tänään oli ensimmäinen pakkasaamu ja vähän heitteli jo luntakin. Hyrrr; syyslomahan tässä piti alkaa, eikä mikään talviloma! 

2 kommenttia:

  1. Pikkuisen hyvännäköistä ruokaa! Ja ihanat nuo porkkanat, kyllä on kiva kun teillä kasvanut noin paljon omaa satoa. Mukavaa viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmästä kesästä huolimatta niin ihan kiva sato tuli. Voi miten ihana nuita on talven aikana pakkasesta käytellä, kun tietää ne itse kasvattaneensa ilman lisäaineita. :D Parsakaalia oli ensimmäistä kertaa kasvamassa ja sitä on kyllä laitettava ensi kesänäkin; ihan älyttömän hyvää! Ihan eri maksuista kuin kaupasta ostettuna. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...