sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Maaseutumatkailua Avoimet Kylät merkeissä

Eilen käänsimme auton keula kohti Artjärveä ja lähdimme katsomaan miten siellä Avoimet Kylät näyttäytyvät. 

Ensimmäisenä kävimme Kyöstilän tilalla
Kyöstilän tila on Orimattilan Villikkalassa sijaitseva vuodesta 1688 samalla suvulla ollut maatila.
Kyöstilässä tuotetaan Valio-maitoa nykyaikaisin menetelmin, mutta tilan perinteitä unohtamatta. Lypsyrobotti Asko lypsää tilan reilua 60 lehmää uutterasti kellon ympäri. Tilalla on avattu viime keväänä farmipuoti, jossa myydään tilan omaa naudanlihaa. Kyseessä on todellista lähilihaa, koska koko lihaketju tapahtuu Orimattilassa.

Aamupalasta oli jo vierähtänyt aikaa, joten pieni välipala oli ihan paikoillaan. Välipalaa tarjosi Kyöstilän grilliteltta. Kyöstin pätkä grillimaggara olisi voinut olla paistuneempaa, mutta olipa muuten lihaisaa ja hyvin maustettua! Jälkkäriksi kahvit ja korvapuustit hämyisän tunnelmallisessa aitassa. Saatiin myös maistella Valion hedelmä smoothieta.

Mitään lihatuotteita ei kotiin voitu ostella helteen vuoksi, mutta ostettin farmipuodista lähitilan, eli Valkilan viljatilan sämpyläjauhoja ja kaurahiutaleita. Valkilan tilan kaurahiutaleita (joita kannattaa säilyttää jääkaapissa) ollaan aikaisemminkin ostettu ja niistä saa valmistettua erittäin hyvää puuroa!  
Artjärven maamiesseurantalon ja vanhan muuntajan kautta suuntasimme Artjärven kirkolle ja vilja makasiinille. Vähän mattimyöhäisenä saimme vielä kurkata makasiinin sisälle, joka pitää sisällään mielenkiintoisia museoesineitä menneiltä ajoilta. 


Sitten suorinta reittiä Lahteen ja Miniatyyri Markkinoille ihastelemaan ihania miniesineitä ja tuotoksia. Omat miniaskarteluni eivät nyt ole edenneet oikean kodin remontin vuoksi, mutta voisihan tässä joku päivä jotain yrittää askarrellakkin, kun mieli niin kovasti tekisi.Ihan huippua, että Avoimet Kylät päivänä monessa paikassa oli myös järjestetty pihakirppiksiä! Matkaani tarttui potkumopo ja lumikola (yhteensä 2€), käyttämätön "krokotiililaukku" (0,20€) ja neljä kahvipurkkia (yhteensä 4€)


Kirppislöytönä löytyi myös nämä ihanat Esteri Tomulan seinälautaset (15€ kappale).


Kävitkö sinä jossakin Avoimet Kylät kohteessa?

4 kommenttia:

 1. Kivat kuvat.
  Aina ei tarvitse mennä "Merta edemmäs kalaan". Lähiseuduillakin riittää nähtävää ja koettavaa.
  Avoimissa kylissä en käynyt, mutta Miniatyyri Markkinoilla tuli käytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin saa päivän vierähtämään ihan vaan lähinurkissa pyörimällä. Ihanaa, kun ei ole uuvuttavan pitkiä siirtymämatkoja ja sitten pääsee yöksi omaan sänkyyn nukkumaan. :P
   Vaikka mitä ihanaa olisi ollut nukkekoti markkinoilla myytävänä. <3

   Poista
 2. Ihanat matkakuvat! Ei tullut käytyä, mutta postauksesi muistutti kivasti siitä, että ihan lähelläkin löytyy katseltavaa ja ihmeteltävää. Kesän reissumme tulevat suuntautumaan ihan omille lähinurkille, onhan Suomen suvi niin kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosten vuoksi ei paljoa reissailemaan päästä, mutta onneksi päivä reissukohteita on mielin määrin ja nettiä surffaamalla löytääkin nämä paikat. Paljon on kaikkea ihan maksutonta nähtävää ja koettavaa koko perheelle. :D Yhtään en kyllä kaipaisi ulkomaille Suomen kesällä. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...