torstai 27. kesäkuuta 2019

Juhannusviikon ja hyötypuutarhan kuulumisia

Kesäkuun viimeinen viikko JO menossa. Toisaalta kelit ovat olleet niin kesäisen kauniita, lämpimiä ja aurinkoisia, että tuntuisi, että heinäkuu olisi jo pitkällä. Ihana ajatella, että kesää onkin vielä ihan kunnolla edessä. <3 Olen niin vilukissa, joten en pistäisi raskaudesta huolimatta pahitteeksi, jos lämmöt kohoaisivat viime kesän lukemiin.

Meidän juhannus meni "autotallia" (jossa ei autoa enää säilytetä) siivotessa. Se ei ihan kuulunut suunnitelmiimme, mutta ihan loistavaa, että sekin homma tuli tehtyä! Saatiin sieltä peräkärryllinen kaikenlaista roinaa vietyä kaatopaikalle, joten tilaakin tuli sinne ihan mukavasti. Juhannuksen keli oli täydellinen ja liikenne oli todella hiljainen, joten ulkona oli ihan mökkitunnelmat. Tietenkin juhannukseen kuului hyvät ruoat.




Kesäämme tietenkin kuuluu myös hevosillemme heinien teko talveksi. Se on aina niin yhtä hermoja kiristävää ja jännittävää puuhaa. Heinän niittämisen jälkeen, kun vajaa viikkoon ei saisi sataa! Olet varmaan samaa mieltä, että säätiedotuksiin ei nykyään voi enää oikein luottaa ja kelit voi muuttua silmän räpäyksessä! Meillä on tässä vielä niin paljon avaraa peltomaisemaa ympärillä, että näkyvyyttä on pitkälle. On niin piinaavaa, kun näkee tummien pilvien kerääntyvän ja ihan näkee rankkasateen. Voi sitä helpotuksen tunnetta, kun huomaa, että sade ei tänne tullutkaan. 

Nyt voi huokaista helpotuksesta. Heinien lannoitus osui nappiin ja keli suosi, joten hepoille saatiin jo tehtyä hyvät heinät. Mikäs tässä on nyt nautiskella kiireettömästä aamupala brunssista, keittiön ikkunan ääressä ja katsella, kun taivaalta satelee kevyttä sadetta, jota luonto on ollutkin vailla.



Purppurailta kukkapenkkini on tänä kesänä loistanut edukseen. Ainakaan toistaiseksi mikään kasveista ei ole innostunut viemään muilta liikaa tilaa. 

Malva

Jalokurjenpolvi

Verikurjenpolvi




Tarha-alpi rivistö lähti keväällä komeaan kasvuun, mutta se otti hellejaksosta nokkiinsa ja pääsi vähän nuukahtamaan. Kyllä se kuitenkin hevostarhan reunustassa ihan nättinä keltaisena rivistönä yrittää kukoistaa. 


Hyötypuutarha on alkanut tuottamaan satoa. Tomaatit ovat olleet jo pitkään raakileina (tanskan vienti ja punaisia kirsikkatomaatteja), mutta eivät millään meinaa alkaa kypsymään. Muuten salaattiainekset saamme jo omasta pihasta. Kasvulaatikoissa porkkanan taimet ovat vielä ihan onnettomia, mutta kasvihuoneen porkkanat on jo syötävän kokoisia.  

Ihan pian saadaan jo ensimmäiset kesäkurpitsat.



Kasvihuone minikurkkuja



Ruokavinkiksi:

Polenta paneroituja broilerin paistileikkeitä ja uunijuureksia.

Juustoinen kanapastavuoka. Paista broilerin koivet kypsiksi ja perkaa ne. Keitä pastaa ja valmista juustokastike. Sekoita ainekset vuoassa keskenään ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Hauduta uunissa, että pinta saa kauniin kullanruskean sävyn. 

Jälkkäriksi kauraista marja/hedelmä kermaviilipiirakkaa. Tähän tulee niin himo.

Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa. Jokos kesäloma häämöttää?

8 kommenttia:

  1. Ihania kuvia jälleen.
    Onnea onnistuneen heinänkorjuun johdosta.
    Uunijuurekset ja kauran käyttö leivonnassa on minunkin juttuni :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on helpottunut olo, kun heinät tuli tehtyä. <3
      Mä olen nyt innostunut nuista leseistä ja olen kokeillut niitä vähän joka paikkaan ripotella. Etenkin jugurtin kanssa ovat todella hyviä. :D
      Mukavaa loppuviikkoa! <3

      Poista
  2. Voi vitsit mitä juhannusherkkuja teillä on ollut! <3
    Me oltiin juhannus aika pitkälti vesillä ja oikein hymyilytti kuinka huonosti tuli juhannuksena syötyä, kun vertaa muiden ihaniin monen ruokalajin kesäillallisiin! :D Mutta onneksi tuli kakkuihin sentään panostettua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, mun Tippa-hevosen suklaakakusta ei sitten tullutkaan hevosen syntymäpäiväkakku. Kerkesin just tekemään kakun ennen synnärille lähtöä. Olipa kiva kotiutua vaavin kanssa, kun vauvan katsojille oli kaakku valmiina. xD

      Poista
  3. Täällä taas ihania leipomuksia ja ruokia, hevosjuttuja, kauniita kukkia ja vaikka mitä. 🌸 Tuosta autotallin siivouksesta voin minäkin inspiroitua. Jospa alkaisin katsoa meidän kellaria sillä silmällä että nyt raivataan ylimääräiset kamat pois 😀 Kumma kun niitä aina kertyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuli hyvä mieli, kun sai turhaa tavaraa hävitettyä. Vähän kyllä kirpaisi jätemaksun suuruus, joka kuormasta piti maksaa. :P

      Poista
  4. Siellä on ahkeroitu vaikka kuinka! Hyötypuutarha olis kyllä huippu, onneksi saa blogeista ihailla muiden satoa :)

    Mukavaa kesäkuun loppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän hyötypuutarhallekin hintaa tulee, mutta on se kiva, kun se alkaa tuottamaan satoa ja satoa saakin yleensä pakkasiin asti. <3 Kaupassa käynteihinkin menee vähemmän aikaa, kun voi kiertää hedelmä ja vihannesosaston. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...