torstai 30. maaliskuuta 2017

Ekstemporee reissu Tallinnaan ja Zoohon

Onpas ollut mukava viikko ainakin tähän asti. Maanantaina riehui myrsky, mutta me oltiin sillä aikaa ystäväni kanssa katsomassa Pelicans - Kalpa jääkiekkopeliä. Ihan ei peli päättynyt toivotulla tavalla, mutta hauskaa oli!


Myrskytuhoilta vältyttiin. Yhden lavakasvimaani kansi oli lähtenyt lentoon ja paiskautunut hevostarhan aitoja vasten. Kannet ovat tukevasti kiinni ja ovat niin painavia, että ei niitä yksin nostele, mutta niin vaan tuuli oli kannen irroittanut!


Tiistaina leikkelin marjapensaita. Meillä on neljä punaherukkaa, kaksi mustaherukkaa (pohjanjätti ja mortti), kaksi punaista karviaista ja kaksi keltaista karviaista.


Vanhempani kävivät meillä kyläilemässä. Herkuteltiin pienillä mansikka-banaani rahkapiirakoilla, jotka valmistin Hopottajilta saadusta laktoosittomasta Skyr rahkasta. Rustailin ohjeen keittiöblogiini. Skyr rahkat todellakin sopivat leivontaan ja laktoosittomat rahkat tunnistaa sinisistä kansista.

Mikä on Hopottajat?
Hopottajat on suosittelumedia, johon liittymällä voit päästä testaamaan tuotteita ilmaiseksi ja jakaa niistä tuotearvioita ja suosituksia eteenpäin. Hopottajiin voi liittyä kuka vain täysi-ikäinen ja kaikki pääsevät mukaan. Itse olen hopottajana päässyt maistelemaan ja testailemaan mm. fructolaxia, muroja, gratiineja, pitaleipälastuja, siikamurekepihvejä, Bepanthen rasvaa, voitaikinataskuja, suklaataikinoita ja kylpyhuoneen pesusettiä. Tuotetestauksistani voit lukea lisää vaikka tästä.
Jos innostuit liittymään hopottajaksi, niin käytäthän rekisteröityessäsi suosittelukoodiani HOP10658


Keskiviikkona olikin aikainen herätys. Lähdettiin kaverin kanssa Tallinnaan päiväreissulle ilman mitään suunnitelmia, kun kerta halvalla päästiin reissaamaan. Kuljetuksineen reissu maksoi VAIN 10€ henkilöltä! Tallinnassa paistoi aurinko ja oli muutenkin mukavan lämpöinen päivä. 

Kaubamajassa kuunneltiin mahtavaa beatboxaus esitystä.Päätettiin yllättäen lähteä käymään Tallinnan eläinpuistossa, kun saimme infosta hyvät opastukset. Linja-auto numero 42 lähti Kaubamajan vierestä ja matka maksoi vain 2€ (kesti n. 20min). Bussissa oli näyttö, josta pystyi seuraamaan mitkä pysäkit on tulossa seuraavaksi, joten ei tarvinut epäröidä milloin Zoo pysäkki tulee. Linja-autoja kulkee tiheään tahtiin, joten voin kyllä suositella niiden käyttöä. Pysäkeillä on taulut, mistä näkee mitkä linja-autonumerot niistä lähtevät.

Sisäänpääsy Tallinna Zoo:hon maksoi vain 4€ (kesäkautena 7€). Olemme kuulleet eläntarhan eläinten huonoista olosuhteista ja tämä olikin yksi syy miksi halusimmekin eläintarhassa lähteä käymään. Kieltämättä jotkin aitauksista olisi voinut olla aavistuksen suurempia, mutta eläimet olivat kuitenkin tyytyväisen ja hyvin hoidetun näköisiä. Jääkarhujen olot oli ainuat mitkä oikeasti harmitti, mutta iloksemme vastaamme tuli kyltti jääkarhukuvan kera, jossa luki, että tähän tulee meille uusi koti! Alueelle näytti muutenkin olevan rakenteluja käynnissä, joten näyttäisi, että vanhaa eläintarhaa nykyaikaistetaan pikku hiljaa. 💜 

Meiltä alkoi aika loppumaan, joten harmiksemme norsut ja virtahepo jäi näkemättä. Näimme vain norsujen tyhjän ulkoaitauksen, mikä oli myöskin erittäin hieno. Voin kyllä lämpöisesti suositella Zoossa vierailua! Villinä ja vapainahan näiden eläinten kuuluisi olla, mutta eläintarhat tekevät myöskin paljon hyvää työtä kuten ehkäisevät lajien sukupuuttoon kuolemisia. Eläintarhoilla on myös mielestäni tärkeä rooli lasten kasvatuksessa. Toivottavasti näiden hienojen eläinten näkeminen herättäisi lapsissa empatiaa kunnioittaa ja arvostaa eläimiä sekä luontoa. 💙 Aika riensi todella nopeasti, joten emme kerinneet käydä maissa kauppoja kiertelemässä, mutta eipä se haitannut. Kaubamajalta (Viru-hotellilta) otettiin taxi satamaan, joten ei ainakaan jääty laivasta. Taximatka maksoi vain 5€. Taximatkan hinta kannattaa sopia kuljettajan kanssa jo lähtiessä!
Laivalla herkuteltiin lehtipihveillä ja jälkkäriksi Daimia. 

Oli kyllä erityisen miellyttävä ja rentouttava päiväreissu! Se, että joutui vähän poistumaan mukavuusalueelta ja uskaltautua bussiin ja taxiin, niin se kannatti! Me selvittiin kunnialla! Jalkakin tykkäsi tasaisella kävelystä, eikä ottanut reissusta ollenkaan nokkiina! Kuljetukset Lahesta, laivamatkat, bussimatkat Virossa ja taximatka maksoivat henkilöltä yhteensä vain 16,50€ ja siihen päälle vain syömiset, niin oli kyllä edullinenkin retki!Tänään olikin sitten oikein super hyvän mielen hevostelupäivä. Tirppani <3. Se nyt oli vaan ratsastaessa tänään ihan super. Myygelini on aina ihana <3. 

Ponin kanssa kauhisteltiin, kuinka hyötyjäpisteen roskat ovat uhkaavasti leviämässä
heinäpellollemme hevosten heinän joukkoon.

4 kommenttia:

 1. Onko nyt oikea aika leikellä marjapuskia? Katselin nimittäin juuri omaa vadelmapuskaani, että se varmaan kaipais vähän saksimista, mutta ei ole mitään hajua, että mikä aika on sopiva saksimiseen.
  No kylläpä oli edullinen Tallinnan reissu! :) Mun joku kaveri kävi tuolla samaisessa eläintarhassa joskus useita vuosia sitten ja ne kuvat siltä reissulta oli kyllä aika lohduttomia. Nyt on näemmä tapahtunut huimaa parannusta, hienoa! :) Ja vitsit tuo sarvikuono on iso. Saattas tulla tavarat housuun, jos tuollainen tulisi metsässä vastaan... ;)

  Voi roskaajat.... :/ Sama asia saa oman sappeni kiehumaan joka kerta kun ollaan Viskin kanssa lenkillä ja parhaamme mukaan yritetään roskia tien pientareilta keräillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt on hyvä aika vadelmapuskatkin leikellä ennen kuin alkavat tekemään lehtiä. :)

   Virokin kun kuuluu eu:hun niin onhan niillä samat säädökset elämiä kohtaan, joten niiden on ollut varmaan pakko alkaa kehittämään olosuhteita. Tosiaan aika pieniä aitauksia, mutta siistejä ja virikkeellisiä ja eläimet ihan tyytyväisen näköisiä. Jääkarhut tosiaan majailivat ankeassa betonisessa karhulinnassa, mutta oli kiva törmätä kyltiin, että niidenkin olot on kohentumassa. :) Tuo krokotiili se vasta jäätävän suuri olikin; kuva ehkä pienentää, mutta se oli iso! En kyllä sarvikuonoakaan haluaisi kohdata! :D

   Tuo hyötyjätepiste on tuotu tänne "korpeen" pimentoon, joten roskaamista ei pystytä valvomaan, kun sinne voi salaa tuoda ihan mitä vaan. Tuon ympäristö on todella törkyinen! Eniten ihmettelen sitä, kun ihmiset heittävät auton ikkunasta roskat luontoon! Miten muka on niin vaikeaa kuljettaa se roska sinne kodin roskikseen!? :/ Ja tölkkien heittäminen luontoon! Siis nehän on ihan rahan arvoisia! Aika monta euroa on tullut tästä lähinurkista tienattua, kun on olen kerännyt lenkillä vastaan tulleet tölkit talteen. On meit kaikenlaisii ihmisii...

   Poista
 2. Kiva lukea tuosta Zoosta, visiitti sinne on joskus käynyt mielessä. Reissunne vaikuttaa olleen erityisen onnistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Tuollainen suunnittelematon päiväretki oli oikein rentouttava. :D
   Zoo sopii erityisen hyvin lapsiperheille ja nähtävää riittää! Linja-autolla pääsee sinne helposti. Voi, kun suomeenkin saisi linkkuihin kuulutukset ja pysäkkinäytöt! :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...