keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Päivän puutarhafiilikset

Viherpeukaloilta tilaamani "purppurailta" kukkapenkkini päätti sitten jo tulla. Kerroin aikaisemmin, kuinka annoin mieheni leikata hiukseni ja säästyin partukäynniltä, joten näillä rahoilla ostin kukkapenkin. Juu juu toimitus lupailtiin tämän kuun lopussa - kesäkuun alussa, mutta eihän vielä ole pienten taimien maahan istutus lämpötilat, kun maakin on vielä jäässä! Kivahan tällainen valmis paketti oli saada, mutta olisin kuvitellut/toivonut, että verkkokauppa olisi vitkutellut säiden vuoksi taimien postittamista vielä muutamalla viikolla. Minä kun vielä kuvittelin, että kun tilaan ajoissa niin saan taimet edullisemminkin; pyh ja pah. Tämä kukkapenkki näyttäisi olevan pysyvässä alennuksessa ja viime viikolla olisi vielä saanut tilauksiin postikulutkin puoleen hintaan... Toiste, jos aion tilata, niin tilaan kyllä vasta sitten kun kukkapenkki on varmasti istutusvalmis!

Vähän jännittää miten saan nuo taimet pidettyä hengissä siihen asti, kun uskallan ne maahan istuttaa. Nuista multapusseista on ainakin tongittava juurakot esille ja istuttettava ne johonkin paljuun väliaikaisesti. 







Kivipenger ja sen ympäristö pitäisi kokonaan uudistaa ja tämä "purppurailta" kukkapenkki pitäisi tulla tuohon penkereen päälle. Eilen vetäisin tuosta tulevan kukkapenkin kohdalta puutolpan ylös ja maa oli vielä jäässä melko pinnasta. Aamulla oli vähän luntakin ja nyt iltapäivästä satoi vielä vähän lisää.  
 



Puppurailta perennapenkki

1. arovuokko (3 astiatainta)
2. ajuruoho ´Purple Beauty´ (3 astiatainta)
3. verikurjenpolvi karmiininpunainen ja tilaajalahjana valkoisia (5 juurakkoa + 5)
5. syysleimu ´Miss Pepper´ (5 juurakkoa)
6. myskimalva valkoinen (3 astiatainta)
7. punatähkä (25 mukulaa)
+ Tämän perennapenkin ostajalle 20 kpl kruunuvuokko ´Mr Fokkerin´ mukuloita

12 kommenttia:

  1. Varmasti kaunis kukkapenkki tästä tulee. Toivotaan että ilmat lämpenevät jotta saat kukat ulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukat ovat sellaisia lajikkeita, että en varmaan itse olisi nuita kaupasta valinnut, mutta ainakin kuvien perusteella näyttävät yhdessä hyvältä. :D Onneksi lämpenevämpiä kelejä on ainakin lupailtu!

      Poista
  2. Ei varmaan auta muu kuin viedä taimet johonkin viileään ja valoisaa ja muistaa kastella välillä. Kaunis kukkaryhmä varmaan tuosta tulee. Vapun seutuun pitäisi alkaa jo ilman lämmetä joten äläpä hättäile vielä. 🍀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä täs just on, että viileitä paikkoja kyllä löytyy, mutta kaikkialla on niin pieniä ikkunoita, että valoa tuppaa olemaan turhan vähän. :) Nyt todella toivotaan, että säätiedotukset pitäisi paikkansa!

      Poista
  3. Harmi, liian aikaisin varmaan tulivat. Mukavampi olisi jos saisi tökätä suoraan maahan. Sinulla on nyt vauvala hoidettavana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nuo maahan olisi ollut kiva heti saada. Viileitä paikkoja meiltä kyllä löytyy, mutta valoakin nuo kaipaisi ja sitä ei meinaa olla tarjolla. Huh, aamupäivät töissä 2-3v lasten hoitoa ja iltapäivät tosian kotona vauvoja hoidellen. :,D

      Poista
  4. Olis jotenkin luullut,että ne odottelis sielä verkkokaupassa,ennenkö lähettävät :( En ostanut tänä vuonna mitään ulkokukkia - ostakoon se seuraava asukas tänne sitten mitä haluaa.. Enkä myöskään oo ostanut vielä uuteenkaan pihaan mitään - kyllä ne 12 omenapuuta+vadelmat+viinimarjat riittää alkuun :D Viime vuonna unohdin maaliskuussa ostetut liljat(juuripaakut) noissa multapusseissa eteiseen jaa siirtelin ne sitten vasta about kesäkuussa ulos,haha :D Juuret oli jo hyvin kasvattaneet taimea.. ihme, kun olivat vielä hengissä, kun vettäkään en niille muistanut antaa xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne vielä muutaman viikon olisi voineet taimet pitää turvallisissa oloissa. :-/ Juuripaakut kieltämättä näyttää niin hengettömiltä, että mietin että olisko ne sittenkin pitänyt jättää pusseihinsa vain odottamaan. Melkein tuntuu, että se olisi voinutkin olla niille turvallisempi ratkaisu, kun nyt iskin ne jo mullattuihin vateihin. :P
      Kyllä nuissa hyötytarhan puissa ja pensaissa on alkuun teille ihan varmasti riittävästi (riesaa) hoidettavaa, niin saatte vähän remppatouhujen jälkeen huilahtaa. Meilläkin kymmenen omenapuuta, kun alkaa varistamaan omenoita niin työllistävät kyllä ihan kiitettävästi ja sen jälkeen alkaa tietenkin haravointi rumba... :,D

      Poista
  5. Tuo ajatus valmiista penkistä on kyllä kiva, mutta täällä etelässäkin on vielä maa paikoitellen umpijäässä... Toivottavasti ensi viikolla lämpiää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sääennusteet pitävät paikkansa ja todellakin kelit alkaisivat lämpenemään. Olisin niin toivonut, että posti olisi tuonut kukkaset vasta vaikka parin viikon päästä. Tulevan kukkapenkin ympäristö vaatisi enemmänkin uudistamista, mutta ei kelit ole antaneet siihen myöden. :,/

      Poista
  6. En oo koskaan kuullutkaan tuollaisista valmiista penkeistä, kiva! Tulisi nyt kevät kunnolla niin pääsisi ihmiset istuttelemaan. Mukavaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin ensimmäistä kertaa nuihin nyt törmäsin ja tykästyin kyllä kovasti. En nuita kasveja olisi kyllä itse kaupasta valinnut, mutta yhdessä tuntuisivat näyttävän kivalta. Tällaisia voisi olla enemmänkin tarjolla. :)
      Kyllä nyt nämä lumisateet saisi loppua!
      Hyvää vappua! <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...